Kies voor het wandeltoerisme in Spanje

Het wandeltoerisme in Spanje is uiterst populair. Het land is niet alleen geschikt om drie weken te relaxen op een zonovergoten strand aan een van de vele kusten maar biedt je ook een prachtige natuur waar je al wandelend van kunt genieten.
Wandelen op diverse plaatsen in het land

Spanje biedt veel verschillende natuur en daarom maak je als toerist het beste eerst een keuze wat je wilt zien. Je kunt ervoor kiezen de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te lopen maar als je liever recreatief bezig bent en wat minder kilometers op een dag aflegt zijn daar ook tal van mogelijkheden voor. Zo kun je kiezen voor tochten langs de kust, in de bergen maar ook door mooie en minder druk bezochte plekken in het land waarbij je onderweg kunt genieten van de mooie natuur die het land te bieden heeft.

Wandelen aan de kust

Kies je voor een wandeling langs een van de kuststroken dan vind je deze ook in tal van varianten en lengtes. Zoek van tevoren de plek uit waar je wilt wandelen en kijk welke routes er al uitgezet zijn. Is daar geen geschikte route bij dan kun je ook zelf altijd een route uitzetten. Stippel deze van tevoren goed uit zodat je weet hoelang de route is maar zorg er ook voor dat je een goed overnachtingsadres regelt. Ook deze zijn talrijk in Spanje dus er is er altijd wel eentje te vinden.
Wandelen in de bergen

Als je behoorlijk sportief aangelegd bent kun je ook kiezen voor een wat zwaardere wandelroute door bergachtig gebied. Zoek een goede route en kijk ook of je deze aankunt. Niet alleen de route zelf wordt beschreven maar ook de mogelijke hindernissen die je onderweg tegen kunt komen en op welk niveau de wandeltocht is. Een geoefende wandelaar kan meer aan dan een beginner dus het is zeker zaak daar rekening mee te houden.
Kijk eens bij Refugio Marnes

Waar je ook voor kiest, zorg dat je een goede kaart of GPS meeneemt en bekijk van tevoren goed of de route geschikt is en op een locatie die jou mooi lijkt. Zo geniet je zeker van het wandelen in Spanje. Kijk eens op internet naar Refugio Marnes. Vanuit deze mooie B&B kun je fijne wandelingen ondernemen en overnacht je in een prima verblijf.

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle met de tags , , , . Bookmark de permalink.