Onderhoud aan jouw huis? Koop een kamersteiger!

Als je wel eens vaker en een keer hebt geklust dan ben je waarschijnlijk wel bekend met werken in de hoogte. Je kunt dit met een laddertje doen, maar het werkt toch wel stukken fijner als je op een stabiele ondergrond kan werken. Dat bereik je simpelweg met een kamersteiger!  Ben jij benieuwd in welke gevallen je een kamersteiger kunt inzetten? Lees dan snel verder!

Het aanpakken van de rozetten op het plafond

Rozetten, ook wel ornamenten genoemd, hebben eens in de zo veel tijd ook een beetje aandacht nodig. Mocht jij nou een klus hebben waarbij je de rozetten van een kamer of meerdere kamers moet vervangen, dan is het een goed idee om een kamersteiger aan te schaffen.

Het voordeel van een kamersteiger is dat ze echt zijn gemaakt om binnen te werken. Hierdoor kan je de steiger gemakkelijk verplaatsen als je verder moet opschuiven naar het volgende gedeelte. Met een rolsteiger is dat wel anders, want deze is dan weer beter geschikt voor buitenwerk. Dit komt doordat je rolsteigers moet verankeren op de grond om ze stevig te laten staan. Je kunt met een rolsteiger wel meer de hoogte in dan bij een kamersteiger.

Het schilderen van de muren tot in de verste hoekjes

Net zoals bij het oppeppen van de rozetten, is het handig om een kamersteiger te hebben wanneer je jouw binnenmuren gaat schilderen. Met een kamersteiger kan je namelijk op alle lastig te bereiken plekjes komen, zonder dat je om de halve meter jouw ladder hoeft op te schuiven. Dat wordt namelijk best vervelend als je het in meerdere kamers moet doen.

Het werkt heel simpel: je bouwt de kamersteiger op en legt een zeil neer zodat eventuele verfspatten niet op de grond vallen. Als professional heb je hier waarschijnlijk niet vaak last van, maar je wilt toch wel beter gegarandeerd zijn van een mooi eindresultaat. Als het zeil ligt, dan rol je de kamersteiger naar de plek waar je wil gaan werken en je klikt dan de wielen vast als de steiger helemaal goed staat. Op het moment dat je klaar bent met de eerste plek klik je de wielen weer los en kan je de steiger doorrollen naar de volgende plek.

Je kunt over de kamersteiger heen en weer lopen waardoor je in één keer een groter oppervlak kunt afwerken. Dat werkt best wel ideaal! Probeer het zelf eens en koop nu jouw eigen kamersteiger!

Dit bericht is geplaatst in Wonen, Woning. Bookmark de permalink.