Nieuws

LCA: betekenis en de voordelen hiervan

LCA (Life Cycle Analysis) is een term wat steeds vaker gebruikt wordt. De LCA is een belangrijke analyse dat door specialisten wordt uitgevoerd om meer informatie te kunnen krijgen over milieu gerelateerde onderwerpen. We zullen niet al te veel verklappen.

Om de betekenis en voordelen van een LCA te kunnen achterhalen, adviseren wij om verder te lezen!

De betekenis van LCA

De lca betekenis is: de Life Cycle Analysis brengt de mileu-impact van een product in kaart. Hiermee kun je precies achterhalen in hoeverre jouw product milieuvriendelijk is of niet.

Met de uitkomsten wordt er wederom gekeken hoe je bepaalde processen zodanig kan aanpassen, waardoor het product of dienst toch nog kan voldoen aan de milieu eisen.

Voordelen van LCA

De voordelen van een life cycle analysis product zit voornamelijk in het voldaan aan zo laag mogelijk milieu-impact.

Anno 2021 is het maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker geworden voor zowel ondernemers als consument (maatschappelijk verantwoord consumeren).

Daarnaast kun je precies zien waar de meeste vervuiling tot stand komt. Op basis hiervan kan je bepaalde bedrijfsprocessen optimaliseren.

Een simpelste voorbeeld hiervan is het analyseren van een bepaalde evenement wat moet plaatsvinden.

Er wordt gekeken naar de producten die er gebruikt worden, bijvoorbeeld plastic (Bekers etc) op basis van de LCA wordt er in kaart gebracht dat het verstandiger is om kartonnen producten te gebruiken.