Wonen

Maak je eigen creaties met resin art!

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, resin art. Resin art is een unieke vorm van kunst die op dit moment door veel mensen wordt gebruikt om unieke creaties te creëren voor in huis of sla’s souvenir. Resin art is een erg breed begrip en kent het hierom ook meerdere vormen en toepassingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om objecten, foto’s en schilderijen in te gieten, maar is het ook een manier van kunst die de laatste jaren steeds populairdere aan het worden is!

Unieke creaties met resin art

Er zijn unieke creaties gecreëerd door meenden die met resin art hebben gewerkt. Zelf kun je hier ook erg gemakkelijk mee aan de slag, omdat het creëren van resin art je stap voor stap zal worden uitgelegd. In eerste instantie gebruik je giethars en plaats of giet je dit op een object waar jij de reien art op wilt creëren. Vervolgens kun je hier verschillende kleurpigmenten aan toe voegen, die je in kleine lagen tot aan enkele millimeters kunt aanbrengen. De kleurpigmenten zijn te mengen met de epoxy tegen een verhouding van 2:1, waarna je unieke creaties kunt realiseren en deze zult bewaren voor thuis!

Werken met giethars!

Nu is het natuurlijk mogelijk om met giethars unieke resin art creaties te maken, maar kun je nog veel meer met giethars. De giethars van epoxy kan namelijk ook gebruikt worden om verschillende kostbare herinneringen, hierbij kun je denken aan foto’s, beeldjes of andere waardevolle goederen, ook ingieten. Je kunt bijvoorbeeld een unieke mal creëren, waar je de foto in kunt plaatsen. Hier Is het mogelijk om zand en andere details te plakken in de mal, waarna je de giethars in de mal kunt gieten. De giethars heeft even de tijd nodig om volledig uit te harden, waarna je deze uit de mal kunt halen en heb je zelf een uniek beeld gecreëerd voor thuis. Ook kun je een stuk uit een houten tafel snijden en deze vullen met een resin art creatie van giethars, kun je andere spullen ingieten en kun je jezelf door nog veel meer toepassingen laten inspireren, om zo unieke creaties te kunnen maken met epoxy giethars.

De twee componenten kun je mengen volgens de juiste verhoudingen, 100 gewichtsdelen giethars op 40 delen giet harder en kun je tot wel 7 cm per laag gieten. De epoxy giethars is extreem helder, heeft het even zijn tijd nodig om uit te harden en zal je creatie na 24 uur stofdroog zijn. De volledige uitharding duurt 7 dagen, waarna je beschikt over een ingieting van een mooi moment in het leven, een foto of een beeldje waar je zelf erg aan gehecht bent!