Manieren om je notitieblok te vullen

Een notitieblok heeft vele functies. Mindfulness en contemplatie gaan snel verloren in het dagelijks leven. Het internet overspoelt je daarom met uitspraken en citaten van slimme, verstandige mensen. Maar zelden zijn het je uitspraken die je ontroeren en die gevuld zijn met zingeving in je leven. Er is ruimte voor deze woorden in je notitieblok. Je kunt nog verder gaan met je notitieblok en alles wat je leest en herinnert opschrijven. Tekstpassages uit je favoriete boek, citaten uit je laatste ontmoeting met vrienden, recepten die je steeds opnieuw wilt maken. Hiermee kun je een archief maken van je mooie en gedenkwaardige momenten. 

1. Notitieblok voor dankbaarheid
Dankbaarheid is belangrijk. Maar in het dagelijks leven vergeten we te vaak om even stil te staan en dankbaar te zijn. Het is daarom een mooie gewoonte om elke avond op te schrijven wat we die dag dankbaar waren. Hiervoor zijn er enkele hulpmiddelen zoals het 5 minuten durende dagboek, maar een duurzaam notitieboek is zo’n gelegenheid om dankbaarheid op te schrijven. 

2. Kalender of dagplanner
Veel mensen houden een kalender bij en in principe zijn er twee varianten. Op papier of digitaal. Nadat je deze beslissing hebt genomen (en op papier bent beland), zijn er vele mogelijkheden. Een Filofax met uitwisselbare pagina’s, een kalender met dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse overzichten of een combinatie van alles. 

Maar heb je er ooit aan gedacht om je eigen kalender te maken? Dan kun je op elk moment bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt voor je dag of week. Sommige dagen zijn langer dan andere, andere zijn korter en zo onbewogen dat er niets op te schrijven valt. Soms blijf je achter met je planning of stop je helemaal. Een chronologische kalender geeft je niet het gevoel dat je je schuldig voelt over lege bladzijden. Het enige wat je hoeft te doen is bovenaan de pagina de datum in te voeren en de dag te plannen. De gemakkelijkste manier om een kalender bij te houden. De duurzame notitieiblokken met logo zijn eenvoudig te bestellen via de webshop van goedkooppennenbedrukken

3. Budget notitieblok
Inkomsten – Uitgaven! En aan het eind van de maand hopen we allemaal dat er iets zal overblijven. Voor een beter overzicht van het geld helpt een budgetboek. Er zijn ook digitale apps en voorgedrukte boeken (zoals een Kakebo), maar met een liniaal en pen kun je snel een tafel in een boek tekenen. Het grootste voordeel is dat je het kunt aanpassen en van top tot teen kunt werken. Op deze manier wordt het overzicht veel dieper onthouden en krijgt je vertrouwen in de omgang met geld. 4. Dagboek
Een dagboek schrijven is een manier om je hoofd leeg te maken. Alle gedachten, zorgen en idee├źn die je gedurende de dag hebben gestoord, vinden hier een uitlaatklep. Eerlijk gezegd, weet je nog wat je dacht en deed op de basisschool? Waarschijnlijk niet. Maar om het in een oud, dagboek te lezen is een grappige bezigheid. Houd het precies zoals het toen was: het schrijven is misschien niet perfect en als je geen zin hebt om te schrijven, schrijf dan niet elke dag. Maar als je iets hebt meegemaakt dat het vertellen waard is of waarover je je zorgen maakt, is het perfecte moment om het dagboek te pakken en je gedachten op papier te zetten.

Dit bericht is geplaatst in Drukwerk. Bookmark de permalink.