Zorg

Manieren om te ontspannen tijdens je zwangerschap

Zwanger zijn is een leuke, maar ook zware periode. Je lichaam verandert snel en moet ineens een nieuw mensje meedragen. Je buik groeit met de dag, waardoor de dagelijkse bezigheden steeds zwaarder worden. Na de zwangerschap komt er ook een heftige tijd aan, met een baby die 24 uur per dag zorg en aandacht nodig heeft. Het is daarom des te belangrijker om tijdens je zwangerschap nog enkele momenten van rust in te plannen. Wat zijn fijne dingen om te doen?

Ga dingen doen samen met je partner

Wanneer de baby er eenmaal is, zullen jullie voornamelijk in de rol van papa en mama zitten. Tijd voor elkaar is er dan veel minder. Ga daarom tijdens je zwangerschap nog even extra van elkaar genieten. Ga uit eten of een dagje weg. Met baby kan dit uiteraard nog steeds wel, maar het zal toch een stuk minder ontspannen zijn. Geniet er daarom nog even lekker van.

Neem een massage

Iedereen wordt ontspannen van massage. Laat jezelf daarom even lekker verwennen door middel van een massage. Er bestaan ook speciale zwangerschapsmassages. Hier knapt iedere vrouw van op.

Ga zwemmen

Zwemmen is misschien niet een van de eerste dingen waar je aan denkt als je denkt aan ontspanning, maar juist met een zwangere buik kan dat heel lekker zijn. Door het water waan je je gewichtloos, waardoor je even de grote zware buik niet meer met je mee hoeft te dragen. Sommige zwembaden bieden ook het zwangerschapszwemmen aan. Hier worden enkele oefeningen uitgelegd, zodat je ook het gevoel hebt dat je wat bewogen hebt. 

Regel wat je moet regelen

Niks werkt zo ontspannend als alles geregeld hebben wat je moet regelen. Zorg dat de babykamer klaar is, zorg dat je alle kraamhulp geregeld hebt en pak je vluchtkoffer vast in. Zo laat je niks aan het toeval over en ben je op alles voorbereid. Je kan dan ook de stress loslaten die alles regelen met zich meebrengt. Daar kan geen massage tegenop.