Beveiliging

Met deze tips maak jij je grootkeuken weer een stukje veiliger

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze altijd. En grootkeukens zijn zeker geen uitzondering op die regel. Werken met allerlei soorten apparatuur, veel mensen en scherpe objecten kan soms naar uitpakken. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen en goed oplossen. Daarom hier drie tips die je kunnen helpen je grootkeuken weer een stukje veiliger te maken. Is er al wat gebeurd en heb je een grootkeuken reparatie nodig? Service Equipe Nederland kan je daar bij helpen!

Draag de juiste kleding

Je draagt een uniform voor twee redenen. De eerste is dat het helpt om personeel te identificeren. Maar het is niet alleen handig voor klanten, maar ook voor het personeel zelf. De tweede reden is om personeel veilige, geschikte en comfortabele outfits te bieden die bij het werk passen. Een kok heeft bijvoorbeeld een heel andere outfit dan een bouwvakker. Maar er is vaak een onderdeel wat over het hoofd wordt gezien bij een uniformen: de schoenen. Dit kan een enorm groot verschil maken voor je personeel. Anti-slip, comfortabel en luchtig. Eigenschappen die ontzettend belangrijk zijn wanneer je veel op je benen staat. Je wilt natuurlijk niet dat je personeel uitglijdt of rug- of voetklachten krijgt.

Voorkom kruisbesmetting

Kruisbesmetting betekent dat ziekmakende bacteriƫn van het ene op het andere product komen. Dit gebeurt wanneer onbereid en rauw voedsel in aanraking komt met voedsel dat wordt klaargemaakt. Het is dus heel belangrijk dat rauw en bereid voedsel zoveel mogelijk gescheiden worden. Maak messen en snijplanken altijd schoon na het bereiden van voedsel en was altijd goed je handen voor en na het voorbereiden van voedsel.

Geef trainingen

Goede voorbereiding kan heel veel noodgevallen voorkomen. Maar je kunt nog zo je best doen om fouten en situaties te voorkomen, soms gaat er gewoon iets fout. Maar als je dan goed voorbereid bent, kun je voorkomen dat de situatie verder escaleert. Hoe kun je dat faciliteren? Met trainingen! Train je personeel zodat ze weten wat ze moeten doen tijdens noodgevallen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten branden, stroomstoringen, paniek, noem maar op. Wanneer je trainingen geeft weet je personeel hoe ze de situatie op een planmatige en verstandige manier moeten aanpakken. Dit kan heel veel ongelukken en schade voorkomen.