Werk

Mijn zoektocht naar de ideale baan

Stilstaan is achteruitgang. Dat gevoel bekroop vorig jaar ineens enorm. Ik werkte al zeven jaar voor dezelfde organisatie en had het gevoel dat ik alles op de automatische piloot deed. Zelf ben ik werkzaam als online marketeer en daarom heb ik de hulp ingeschakeld van een marketing recruitment bureau. Zij hebben mij geholpen aan een hele leuke baan. Ik vertel je in deze blog waar ik vooral op gelet heb tijdens mijn zoektocht naar een leuke baan.

De organisatie

Belangrijk is dat de organisatie bij je past. Hoe je daar achter komt? Ga het gesprek aan met het bedrijf zelf. Stel vragen over de cultuur, normen en waarden. Waar leggen zij focus op. Ook kun je solliciteren via een recruitment bureau, zoals Babbage Company. Zij weten alle ins en outs van de opdrachtgevers en weten voordat jij gaat solliciteren of het een goede match is.

De werkzaamheden

Naast het bedrijf zijn natuurlijk de werkzaamheden van belang. Ik heb mijzelf heel erg afgevraagd welke werkzaamheden uit het verleden mij het meest ‘happy’ hebben gemaakt. Waar krijg ik energie van en waar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf ook heel goed duidelijk te hebben wat jou totaal niet gelukkig maakt. Op deze manier zorg jij ervoor dat je voor jezelf duidelijk maakt wat een nieuwe functie jou moet bieden.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris speelt altijd een grote rol, ook al zeggen de meesten van niet. Uiteindelijk wil je ook in salaris een stap maken, ook omdat het leven steeds duurder wordt. Toch is mijn tip om niet alleen naar salaris te kijken. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn minstens net zo belangrijk. Mag je thuiswerken? Hoe zit het met vakantiedagen? 

Aan de hand van deze drie topics heb ik mijn nieuwe baan gevonden!