Milieuvriendelijk zijn? Gebruik pellets!

Met meer aandacht voor het milieu komen er steeds meer milieuvriendelijke methodes, machines en praktische handelingen op de markt. Een belangrijk aandachtspunt met betrekking tot het milieu is het verbranden van materiaal en de dierenindustrie. Als jij benieuwd bent hoe jij je steentje bij kan dragen, lees dan vooral verder!

Pelletpers

Een van de dingen die je kunt doen is een pelletpers kopen. Een pelletpers is een machine die van droog materiaal cilindrische vormen maakt genaamd pellets. Pellets kun je voor heel veel doeleinden inzetten. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als brandstof voor je open haard. Hiervoor heb je wel een pelletkachel nodig natuurlijk. Een pelletkachel is vergeleken met olie- of houtkachels neutraler voor het milieu. Pellets stoten minder CO2 uit dan bijvoorbeeld olie en gas.

Pellets

Pellets kunnen van verschillende soorten droog materiaal gemaakt worden. Denk aan bijvoorbeeld stro en hooi. Dit zijn twee veel gebruikte materialen. Verder kun je ook nog nog pellets voor je pelletkachel maken uit zaagsel, papiersnippers en hout. Zelfs paardenmest kan ingezet worden. Je kunt het zo gek nog niet maken. Pellets die hiervan gemaakt zijn, worden vooral veel gebruikt als brandstof.

Diervoeding en -vulling

Pellets zijn ook zeker goed te gebruiken als dierenvoeding en -vulling. Je kunt ze gebruiken als kattenbakvulling voor je kat (ook al wordt de geur jammer genoeg niet veel geabsorbeerd), maar ook als voer voor honden. Tuurlijk maak je die pellets dan wel uit materiaal dat de hond kan eten!

Milieuvriendelijker worden

Pellets gebruiken is dus milieuvriendelijk en heel handig. Vooral als je op een boerderij woont of veel dieren hebt. Mocht je nog meer onder handen willen nemen voor het milieu, kun je ook eerst jezelf warm aankleden voordat je je pelletkachel aansteekt. Met een warme trui, een vest en een dekentje kom je al heel ver! Dit scheelt je ook gelijk weer pellets.

Kortom zijn pellets enorm veelzijdig en ook nog eens beter voor het milieu. Je kunt pellets zelf kopen in een winkel bij je in de buurt, maar wanneer je geïnteresseerd bent in het maken van je eigen pellets van wat voor materiaal je ook wil, kun je ook zelf een pelletpers aanschaffen! Een dure aanschaf, maar over de lange termijn verdien je er wel op terug.

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.