Vakantie

Nederland, het land van?

“Ik kom uit het land waar je doorheen rijdt in 3 uurtjes, met een ander dialect elke 10 minuutjes”. Zing je in hoofd het nummer van Lange Frans en Baas B al mee? Nederland staat natuurlijk bekend om een aantal belangrijke punten. Ontdek waar Nederland voor staat in deze blog.

Fietsen

Je leest het goed. Fietsen. Nederland is bij uitstek geschikt om met de fiets te verkennen. Nergens ter wereld worden zoveel fietsen verkocht als in Nederland. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan fietspaden, zodat je veilig naar de meeste bestemming kunt fietsen. Neem wel regenkleding mee, want het kan in Nederland flink plenzen! Zoek jij grote maten heren regenkleding? Koop dan je grote maten herenkleding bij Melvinsi Fashion.

Tulpen

In het buitenland herkennen ze Nederland vooral aan de tulp. Rij je door ons land, dan kom je velden met gekleurde tulpen tegen. Rood, geel, roze: aan kleuren geen gebrek. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Keukenhof in Lisse één van de grootste toeristische trekpleisters van ons land is. 

Festivals

Nederland staat naast fietsen, tulpen, kaas, windmolens ook bekend om de festivals (en ook wel een beetje de verboden middelen). Als het gaat om EDM, Electronic Dance Music, is Nederland hofleverancier. Met bekende DJ’s als Tiësto, Armin van Buuren, Martin Garrix en Hardwell is Nederland het land waar je iedere weekend wel een festival kan vinden. Bekende festivals als Lowlands, Mysteryland en Defqon.1 zijn jaarlijks uitverkocht en je vindt er tientallen verschillende nationaliteiten. 

Als jij op vakantie aan een lokale inwoner moet vertellen waar Nederland bekend van is, wat vertel jij dan? Laat het ons weten in de reacties.