Ontspannen in je eigen tuin

De zomer komt er weer aan en dan willen we niks liever dan naar buiten. Wanneer de zon schijnt, is het heerlijk om daarvan te genieten. Naar buiten gaan hoeft niet altijd te betekenen dat je ver weg van huis bent. Je hoeft niet naar het strand, naar het park of naar het bos om van de buitenlucht te kunnen genieten. Je kan ook heel goed ontspannen in je eigen tuin. Je hebt al je eigen spulletjes bij de hand en hoeft niet te slepen met eten en drinken. Dat kan je namelijk zo uit de koelkast pakken. Hoe creëer je nou een ontspannen sfeer in je eigen tuin?

Veel natuur

Wanneer je veel bloemen en planten in je tuin hebt, heb je al sneller de neiging om te ontspannen. Planten hebben een rustgevende werking en het oogt veel leuker dan een tuin vol bakstenen. Warmte gaat veel sneller in de stenen zitten en blijft daar ook langer in hangen. Op echt warme dagen wil je daarom ook niet in een tuin zitten die volledig bestraat is. Kies er daarom voor om lekker veel bloemen en planten in je tuin neer te zetten en je zult zien dat je in no-time ontspannen zit.

Lounge set

Om ultiem te kunnen ontspannen, is het heerlijk om een fijne lounge set in je tuin te hebben staan. Dit zit toch iets comfortabeler dan plastic tuinstoelen. Laat je lekker zakken in de zachte kussens van je lounge set. Met een koud glas drinken ernaast kan het genieten beginnen.

Creëer sfeer

Je kan op allerlei mogelijke manieren sfeer creëren in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleuren bloemen. Heb je niet zulke groene vingers? Dan is een tuinposter misschien een idee. Ook de verlichting doet al veel voor de sfeer. Hang lampjes door de tuin die zacht licht uitstralen. Kaarsen zijn uiteraard ook heel sfeervol. Zit je ’s avonds niet graag meer buiten? Dan kan je ook een geïmpregneerde blokhut in je tuin neerzetten. Zo zit je lekker warm binnen, maar heb je de knusheid van de tuin. 

Zoals je ziet zijn er legio manieren om wat sfeer in je tuin aan te brengen. Trek een dag uit voor het opknappen van de tuin, en vervolgens heb je er een zomer lang plezier van. 

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.