Op zoek naar een goede rijschool in Utrecht

Je rijbewijs, zelfstandig de weg op: daar kijk je vast naar uit! Maar voordat het zo ver is, heb je een rijschool nodig, die jou de fijne kneepjes van het rijden gaat leren. Hoe vind je nu de beste autorijschool in Utrecht? In dit artikel vertel ik je daar meer over.

Op zoek

Je kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar de juiste rijschool voor jou. Via internet kan je makkelijk zoeken, evenals in de plaatselijke krant. Een goede manier is ook via vrienden of kennissen. Degenen die aan het lessen zijn of hun rijbewijs al hebben, kunnen je goed vertellen hoe een rijschool is. Verder: wat zoek je precies? Zoek uit welke soort opleiding bij je past, een reguliere of bijvoorbeeld liever een spoedopleiding. Waar starten je lessen, thuis of vanaf een bepaald punt? Wil je theorielessen volgen, of doe je dat zelfstandig? Kijk daarnaast naar recensies en het gemiddelde aantal lessen. Check of de rijschool en de instructeur ingeschreven staan bij het CBR. 

Tarieven

Heb je eenmaal je oog laten vallen op een autorijschool in Utrecht, dan is het verstandig om goed naar de prijzen te kijken. Hebben ze mooie pakketten of een aantrekkelijk uurtarief? Let daarbij op hoe lang een les duurt. Bedenk dat de rijscholen die het laagste tarief bieden, niet per definitie van de hoogste kwaliteit zijn. Wat een goede indicatie geeft van de kwaliteit van een rijschool is het slagingspercentage. Dat kan je controleren op de site van het CBR. 

Neem de tijd

Voordat je nu direct een heel pakket aanschaft, vraag eerst een proefles aan! Belangrijk is dat je een klik voelt met je rijinstructeur. De enige manier om dat te ervaren, is door een proefles te volgen. Je rijcoach zal na deze proefles je wellicht ook een inschatting kunnen geven hoeveel lessen hij denkt dat je nodig hebt. Neem de tijd om een juiste beslissing te maken in plaats dat je zonder de juiste afweging te maken lessen koopt bij een rijschool. Dat zal je helpen om straks in één keer te slagen voor je rijexamen.

Dit bericht is geplaatst in Rijbewijs. Bookmark de permalink.