Wellness

Opleiding volgen in je vrije tijd? Dit zijn de opties

Je hebt een vaste baan maar merkt dat je naast je werk iets anders wilt. In dit geval is het mogelijk om verschillende opleidingen te volgen. Maak van je hobby je (bij)baan! Denk bijvoorbeeld aan een opleiding tot thuiskapper, nagelstyliste of masseur. Meer weten? Lees dan deze blog.

Masseur

Een massage opleiding is een opleiding die je goed vanuit huis kunt volgen. Je huisgenoten zullen je dankbaar zijn wanneer jij proefpersonen nodig hebt. Naast uitgebreide massage vaardigheden is er in de opleiding veel aandacht voor je eigen proces. Hiermee ben je als masseur in staat mensen vanuit inzicht en een goed contact met jezelf bij heelwording processen te begeleiden. Wil jij eerst een massage cursus volgen om te zien of het bij je past? Ook dat is geen probleem.

Thuiskapper

Veel mensen hebben in de coronaperiode hun bezoek aan de kapper moeten missen. Om deze reden zijn veel mensen gestart met een opleiding tot kapper. Met deze knipcursus doe je in slechts zes maanden alle basistechnieken op en leer je de mooiste kapsels knippen en stylen bij mannen, vrouwen én kinderen.

Nagelstyliste

Ben jij helemaal gek van mooie, gekleurde nagels? Dan is een opleiding tot nagelstyliste iets voor jou! Je leert werken met verschillende laktechnieken, je verzorgt nagels en je houdt je bezig met nagels verlengen door middel van acrylnagels. Na deze opleiding kun je een eigen nagelstudio beginnen, maar je kunt ook nagelstyliste aan huis worden!

Wij zijn benieuwd welke opleidingen nog meer leuk zijn om in je vrije tijd te volgen. Heb jij tips? Laat het dan weten in de reacties en inspireer andere lezers!