Praktische tips voor de perfecte verhuizing

Je gaat verhuizen! Vol enthousiasme probeer je te bedenken wat je nu allemaal moet regelen voor je verhuizing. Maar het blijkt nog best lastig te zijn om echt niets te vergeten. Er zijn een hoop dingen die je moet regelen, voor zowel je oude adres als je nieuwe adres. Om te zorgen dat jouw verhuizing zo makkelijk mogelijk verloopt, hebben we hier wat praktische verhuistips verzameld. Lees snel verder zodat je de plannen voor je hele verhuizing straks handig op een rijtje hebt.

Regel de opleveringsschoonmaak voor je verhuizing

Of je nu een huurhuis of een koophuis verlaat, het is belangrijk om het huis netjes achter te laten. Maar een verhuizing slokt zoveel van je tijd dat je niet altijd nog ruimte kan maken om het huis na de verhuizing van boven tot onder schoon te maken. Om je stress te verlichten bij de verhuizing, kun je een schoonmaakbedrijf als Dros inschakelen om de opleveringsschoonmaak voor jou te doen. Vergeet niet foto’s te maken van hoe je het huis achter hebt gelaten om je borg netjes terug te krijgen bij een huurhuis. Zo heb je de schoonmaak netjes geregeld!

Ga je verhuizen? Tijd om op te ruimen!

Een grote opruimen is in iedereens huis zo nu en dan nodig. Maar laten we eerlijk zijn: meestal gebeurt dit pas bij een verhuizing. Dat komt natuurlijk doordat een verhuizing zo’n goed moment is om bij elk dingetje te overwegen of je het wel echt nodig hebt. Wees slim en maak ook gebruik van je verhuizing om op te ruimen! Begin ruim van tevoren met inpakken, zodat je de tijd hebt om spullen weg te gooien en te verkopen voor de dag van verhuizing. Je verhuizers zullen blij zijn dat je een hoop spullen niet hoeven te versjouwen.

Vergeet niet je meterstanden bij verhuizing

Natuurlijk weet iedereen dat je je adres moet wijzigen bij je bank, verzekeraar, dokter, tandarts, abonnementen en noem maar op. Maar er is nog iets wat net zo belangrijk is om door te geven: je laatste meterstanden! Dit geldt voor water, gas en elektriciteit. Laat de maatschappijen waar je bent aangesloten weten wat de laatste meterstanden zijn op het moment van je verhuizing. Door dit te doen, heb je meer zekerheid dat je niet voor het gebruik van een nieuwe bewoner moet betalen in de toekomst.

Ben je ook op zoek naar tips voor je nieuwe huis? Check onze andere blogs!

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.