Raadpleeg het kadaster bij de aanschaf van een nieuwe woning

Sta je op het punt om een nieuwe woning te kopen? Dan kunnen wij je zeker aanraden om de online kadastrale kaart te raadplegen. Maar waarom is dit belangrijk? Op een kadastrale kaart kun je namelijk veel informatie krijgen over het huis die jij wil aanschaffen. Daarom is het aan te raden hier een kijkje te nemen voordat je daadwerkelijk het huis gaat aanschaffen. Je krijgt namelijk inzicht over hoeveel vierkante meter het huis beschikt en tot waar het perceel loopt. Ook kun jij hier inzien hoe de woz waarde zich de afgelopen jaren zich heeft ontwikkeld. Op deze manier weet je zeker dat je niet teveel betaald voor het huis. Naast al deze mogelijkheden kan jij ook vergunningen zien die tot de woning behoren. Allemaal super interessante informatie die je hieruit kunt op doen. In dit artikel delen wij interessante informatie die je kan gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe woning. 

Wanneer raadzaam

Als je een woning koopt is het gebruik van een kadastrale kaart erg aan te raden. Je krijgt op deze manier een goed en duidelijk beeld van de omgeving. Ook hoe de kavels zijn ingedeelt wordt in de kadastrale kaart weergegeven. Bij het kopen of bouwen van een woning kunnen de grenzen van percelen van pas komen. Je kunt hierbij denken aan een aanbouw bij de woning of het bouwen van een nieuwe garage. 

Onderzoek

Het ergste wat iemand kan overkomen bij de aanschaf van een huis is dat die achteraf een bouwval blijkt te zijn. De meeste mensen kopen namelijk een woning waar zij de komende periodes zonder grote aanpassingen kunnen wonen. Om onverwachte problemen te voorkomen is het daarom raadzaam een kadastrale kaart te gebruiken. Er zijn meerdere websites waar je makkelijk uitgebreide rapportages kunt opvragen. Naast deze informatie is het ook mogelijk economische informatie te treffen. Met behulp van een grondig onderzoek weet je zeker dat jij er alles aan hebt gedaan om een bouwval koop te voorkomen. 

Vergunningen inzien

Naast het onderzoek voor het kopen van een woning is het ook zeker aan te raden een vergunning rapport te downloaden uit het kadaster. In het vergunning rapport kun jij inzien wat bijvoorbeeld de afstand gevel en perceelgrens is van de woning die jij wil aanschaffen. Daarnaast bevat het rapport ook alles omtrent vergunningen in de straal van 250 meter. Dit is van de afgelopen zes weken van het gekozen perceel. Het is wellicht wel goed om te weten dat er kosten verbonden zijn bij het opvragen van een dergelijk rapport. Twijfel hierdoor niet om een rapport aan te schaffen, want het is zeker de moeite waard om te kijken wat voor geschiedenis het huis heeft. 

Kantoorpand vinden

Het gebruiken van een online kadastrale kaart komt ook goed van pas bij het vinden van een kantoorpand. Het vinden van een geschikt pand is namelijk erg belangrijk. De juiste omgeving zorgt voor meer effectiviteit bij medewerkers. Ook hiervoor is het raadplegen van de kadastrale kaart een goed idee! 

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.