Uitvaart

Rollercoaster nieuw in de top 10 uitvaartmuziek

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Danny Vera met zijn hit Rollercoaster de hoogste nieuwe binnenkomer is in de uitvaartmuziek top 10. Gerdine van Kooten Uitvaartzorg licht in deze blog toe welke nummers in de top 10 staan. Benieuwd welk nummer het meest gedraaid werd afgelopen jaar? Lees dan snel verder!

Kleiner afscheid

Monuta heeft de top 10 lijst gepubliceerd. “Afgelopen jaar was er vaak een beperking van aantal genodigden door corona waardoor uitvaarten vaak plaatsvonden in kleine kring”, stelt de directeur van Monuta. Hij stelt dat er tijdens een kleiner afscheid meer persoonlijke muziek wordt gekozen. De lijst is opgemaakt uit ruim 3300 geanalyseerde nummers die aangevraagd werden voor afscheidsdiensten.

Top 5

Het lied ‘Ave Maria’ stond op nummer 1, in diverse uitvoeringen. Deze klassieker stond vorig jaar ook bovenaan. De nummer 2, 3 en 4 bestaan uit klassiekers: 

  • ‘Time to say goodbye’ op nummer 2;
  • ‘Een trein naar niemandsland’ op nummer 3;
  • ‘Mag ik dan bij jou’ staat op nummer 4.

De nieuwe nummer 5 is dus Danny Vera met zijn ‘Rollercoaster’. 

Plek 6 tot en met 10

‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp viel vorig jaar net buiten de top 10. Dit jaar is dit nummer terug, op plek 6. Op plek 7 stond het nummer ‘En de vogels zongen’. Plek 8 wordt dit jaar ingevuld door een andere klassieker: ‘The Rose’. Ook nummer 9 is geen onbekende in de uitvaartwereld. ‘Afscheid nemen bestaat niet’ vult deze plek in. Tot slot staat het bekende nummer ‘My Way’ van Frank Sinatra op plek 10.

Gerelateerde links:

Uitvaart in Doetinchem

Uitvaart in Silvolde