Geen categorie

Rotterdam is de mooiste stad om een woning te huren

De stad met de grootste haven van Europa, is zeer in trek om te wonen en werken. In Rotterdam wonen na Amsterdam de meeste mensen in Nederland, maar liefst 652 duizend mensen wonen momenteel in Rotterdam. De populariteit van de stad groeit, vooral bij mensen tussen de 25-45 jaar is de stad een geliefde woonplek. In Rotterdam is er veel ruimte voor creativiteit, door de hele stad heen zijn er kunstobjecten en musea te vinden. Bij een bezoekje in Rotterdam mag je de Kunsthal, Boijmans van Beuningen en het Nederlands Fotomuseum niet overslaan.

De bruisende binnenstad kent veel leuke plekken zoals het Deliplein in Katendrecht tot de Pannekoekstraat, Nieuwe Binnenweg en de Witte De Withstraat. En natuurlijk is de iconische skyline met de Erasmusbrug en Euromast al genoeg reden om van de stad te houden.

Wonen in Rotterdam

Een goede woning vinden in de randstad kan soms lastig zijn. De huurmarkt beweegt snel en de prijzen blijven oplopen. Om een goede huurwoningen in Rotterdam te vinden is het handig om eerst goed voor ogen te hebben wat voor soort woning je zoekt en wat voor prijs je hiervoor maximaal wilt betalen. Je hebt de mogelijkheid om een appartement te delen en enkel een kamer te huren. Wil je liever een woning voor jezelf of met je partner dan kun je op zoek naar een woning in de vrije sector. De goedkoopste optie in dit geval is een kaal appartement, natuurlijk afhankelijk van in welke wijk je wilt wonen. Je kunt er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar een gemeubileerd appartement, hier hoef je geen vloer meer te leggen en staat de meubels al voor je klaar.

Huurstunt

Een woning zoeken begint tegenwoordig in de meeste gevallen online. Er is echter zoveel aanbod dat het soms moeilijk is om online door het bomen het bos te zien. Je kunt bijvoorbeeld, via sociale media, woningen vinden maar deze advertenties zijn niet altijd betrouwbaar. Het is aan te raden om gebruik te maken van reguliere websites die gebruikmaken van legitieme makelaars en zelfstandigen. Huurstunt kan jou misschien wel helpen om een passende woning te vinden. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk aangeven wat jouw vereisten zijn, in welke wijk je wilt wonen, wat voor soort woning je zoekt en wat de maximale prijs is dat je hiervoor wilt betalen. Met een ruim aanbod aan woningen kun je makkelijk de woningen vergelijken.