Schade beperken aan je motor

Krasjes, deukjes, roest, krijg je er al de kriebels van? Wij ook. Niks is vervelender dan schade aan je motor. Soms kun je er niks aan doen, zoals bij een ongeluk. Gelukkig is daar een motorverzekering en een wa verzekering voor je motor voor. Maar, dat betekent niet dat je zelf iets kan doen tegen schade. Hier zijn drie tips om schade aan je motor te beperken.

Zet je motor stabiel neer

De meest voorkomende oorzaak van krasjes en deukjes in je motor, is het niet stevig neerzetten van je motor. Elke keer dat je van je motor afstapt en je standaard uitklapt, moet je je afvragen waar je je motor neerzet. Zet je hem neer op een vlakke oppervlakte of op een heuvel? Parkeer je hem op gras of op grind? Zorg er ook voor dat je standaard nog stevig is en dat er geen kans is dat hij knapt, buigt of weer inklapt.

Bedek je motor

Als er veel regen, of misschien zelfs hagel wordt voorspeld, moet je je motor goed bedekken. Zet hem in een garage, een schuur of gooi er een zeil overheen. Het hoeft niet eens slecht weer te zijn om dit te doen, bedek je motor gewoon altijd goed! Dan kan het bijna niet fout gaan.

Voorkom roest

Oké, roest kun je niet voor eeuwig tegenhouden. Jammer genoeg hoort het erbij, maar je kunt roestvorming wel uitstellen. Dit kun je doen door je motor natuurlijk goed schoon te houden. Houd je motor ook droog en zet hem niet in een te vochtige schuur neer.

Een motor is een grote verantwoordelijkheid en je wil natuurlijk niet dat er iets met je voertuig gebeurd. Voorkomen is daarom altijd beter dan genezen. Je hebt natuurlijk niet overal controle over, maar gelukkig zijn daar garages en verzekeringen voor.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.