Woning

Schuifpui stuk? Geen probleem

Is uw schuifpui stuk of is er gedeeltelijk sprake van een lekkage? Geen probleem! In dit artikel leggen wij uit hoe je dit probleem het beste kunt laten oplossen. Het doel van dit artikel is puur om informatie te geven over het proces tot het vinden van een geschikte oplossing!

Oorzaken voor een kapotte schuifpui

Problemen met de schuifpui kunnen vaak voorkomen. De oorzaak hiervoor is per schuifpui en gebruiker anders. Sommigen zijn heel zorgvuldig en bij deze mensen kan het ook voorkomen. Hoe beter je de onderhoud regelt en zorgvuldiger je omgaat, des te langer je de schuifpui kan gebruiken.

De meest voorkomende oorzaak voor een kapotte schuifpui is: slijtage aan de stift van de hendel. Slijtage komt het meest voor, omdat de hengel steeds op en neer moet gaan bij het openen en sluiten.

Een andere oorzaak kan komen omdat de schuifpui verouderd is bijvoorbeeld. Als dit het geval is, dan is het meest verstandige om de schuifpui te vervangen.

Hoe ziet het proces eruit?

Als je een vrijwel nieuwe schuifpui hebt en als het nog te repareren is, dan worden er drie stappen gevolgd.

Ten eerste is het verstandig om vooraf een offerte aan te vragen bij een van de specialisten (zoals https://foramen.nl/). Op basis van deze offerte wordt er gekeken naar de eventuele kosten voor schuifpui laten repareren.

Op basis van de offerte zullen enkele specialisten langskomen om het probleem helder in kaart te brengen. Op basis hiervan krijg je een advies.

Tot slot, wordt uw schuifpui gerepareerd volgens de vastgestelde punten van de specialisten. Je kunt daarna weer genieten van een goed werkende schuifpui.

Ben je benieuwd wat de totale kosten zullen zijn? Vraag dan een offerte aan en laat de specialisten jouw schuifpui controleren!