STCW training? Doen!

Overweeg je een STCW training te gaan doen? Leuk! Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die in de zeevaart willen gaan werken. Twijfel je of dit wel bij je past of wil je graag meer informatie over de trainingen en wat daar allemaal bij komt kijken? Hieronder vind je een handig overzicht.

Wat is een STCW training?

STCW trainingen zijn er speciaal voor mensen die aan boord van een zeegaand schip gaan werken. Je dient daarvoor in het bezit te zijn van een certificaat basistraining. In deze training doe je kennis op over veiligheid aan boord en leer je verschillende veiligheidsvaardigheden die je daarbij nodig hebt. 

Verschillende STCW trainingen

Naast de basistraining zijn er ook allerlei andere STCW trainingen die je kunt volgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een training medical first aid, medical care, security awareness of ship security officer? De trainingen worden op allemaal verschillende locaties in Nederland gegeven.

Herhaalde training

Heb je een training afgerond? Dan ben je nog niet klaar. Een STCW training dient namelijk iedere 5 jaar herhaald te worden. Zo blijf je op de hoogte van de meest recente informatie en krijg je tevens de kans om je vaardigheden te perfectioneren. Je kunt er ook voor kiezen om trainingen te combineren, zodat je niet alleen tijd bespaart, maar ook geld. Hiervoor worden er speciale combinatietrainingen aangeboden.

Wat neem je mee? 

Ga je een STCW cursus doen, dan zijn er een aantal dingen die je mee dient te nemen. Allereerst heb je een door de overheid uitgegeven identiteitsdocument nodig. Bovendien zul je een medische keuring moeten ondergaan, waarvan je het bewijs moet kunnen voorleggen.

Wil je graag een STCW training volgen, maar weet je niet precies waar? Op fmtcsafety.com vind je een overzicht van verschillende trainingen. Er zit vast ook een geschikte training voor jou bij! 

Dit bericht is geplaatst in Opleiding. Bookmark de permalink.