Tips om duurzamer te leven

Tegenwoordig is duurzaam leven helemaal ‘in’. Het kan echter zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet; aangezien er op het internet enorm veel info over duurzaamheid te vinden is. Om je een beetje op weg te helpen staan er in dit artikel een aantal tips, zodat je snel aan de slag kunt met jouw nieuwe, duurzamere levensstijl!

Voeding

Ten eerste is het uiteraard van belang dat er minder vlees gegeten wordt. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo moeilijk; ook als je de smaak van vlees liever niet wilt missen, zul je prima je weg kunnen vinden in de supermarkt, aangezien er tegenwoordig enorm veel vleesvervangers bestaan waarvan de smaak gelijk is aan die van vlees. Naast vlees hebben andere dierlijke producten ook een grote impact op het milieu. Het is namelijk zo dat er voor veevoer ontzettend veel bos gekapt moet worden. Ook wordt daar veel water voor verbruikt. Er bestaan allerlei websites die je een eindje op weg kunnen helpen bij het eten van minder dierlijke producten. Doe bijvoorbeeld mee aan Meatless Monday of neem een kijkje op de website van Veganchallenge! Je zult zien dat het helemaal geen straf is om (vaker) voor plantaardig eten te kiezen.

Wegwerpartikelen

Bij wegwerpartikelen denk je misschien aan plastic bekertjes, rietjes en plastic bestek. Dit hoeft echter niet het geval te zijn! Gelukkig bestaan er ook kartonnen wegwerpartikelen. Deze kun je bijvoorbeeld aanschaffen bij https://www.disposablediscounter.nl/. Op https://www.disposablediscounter.nl/ vind je namelijk een groot aanbod aan BIO wegwerpartikelen. Zo kun je op een duurzamere manier een feestje vieren!

Huishouden

Ook qua huishouden kun je een hoop doen voor meer duurzaamheid. Zet bijvoorbeeld de verwarming wat lager, doe de was op 20 graden, zorg ervoor dat je geen droger gebruikt en kies voor ecologische schoonmaakmiddelen. Uiteraard is het ook goed om je afval te scheiden, niet te lang te douchen en minder afval te produceren.

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.