Tips

Tips om je nog beter van je tuin te genieten

Een veranda, ledverlichting aansluiting, garage of iets anders toevoegen aan je tuin, kan stukje exclusiviteit bieden. Vooral als je tuin – in vergelijking tot andere- groot is, is het advies om optimaal te genieten van de kansen. In dit artikel bespreken wij e.e.a. met betrekking tot het verbeteren van je ervaring omtrent de tuin. Veel leesplezier!

Tip 1: Douglas overkapping

Een douglas overkapping is dé manier om het buitenverblijven te versterken. Een douglas overkapping is gemaakt van douglas hout. Deze houtsoort is vrijwel onbekend in Nederland, maar de populariteit begint razendsnel toe te nemen. Het hout heeft van nature een roze-achtige, warme kleur die onder invloed van de zon vergrijst.

Het grootste voordeel van dit douglas hout is, dat het ongeveer 15 jaar kan gaan. Echter, hoe beter jij het hout onderhoudt, des te langer dit kan blijven. Met een douglas reiniger kun je het hout goed schoonmaken.

Tip 2: Ledverlichting

De lampen/lichten van tegenwoordig zijn steeds slimmer. Via een mobiele applicatie kun je tegenwoordig zelf de kleur en overgangen van het licht bepalen. Vooral in de avonden kan een ledverlichting helpen om de sfeer naar een hoger niveau te tillen.

Tip 3 : Zwembad

Als je plek hebt, dan is het aanleggen van een zwembad de ideale manier om het gebruik van de tuin naar een hoger niveau te tillen. Vooral in de warmere perioden kan het lonen om privé zwembad te hebben ter afkoeling. Ook kun je gasten uitnodigen in je prachtige tuin. Een zwembad hoeft niet al te groot te zijn, zolang er minimaal drie personen in passen!