Tips

Tips om lekkage aan je dak te voorkomen

Regelmatig je dak van je woning laten controleren is iets waar niet al te luchtig over moet worden gedaan. Het meest voorkomende probleem aan daken is een lek. Door jaarlijks je dak te laten inspecteren kun je dit voorkomen. Hiervoor kun je bijna overal wel hulp voor inschakelen. Denk aan een dakdekker uit Veendam, uit Groningen of waar dan ook vandaan. De dakdekker is gespecialiseerd in het plaatsen, onderhouden en repareren van verschillende soorten daken. Toch heb je liever dat je dak niet hoeft te worden gerepareerd, maar dat je een lekkage kan voorkomen. In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij waarmee je lekkage aan je dak kunt voorkomen. Meer informatie? Kijk eens bij Totaal Daktechniek.

Goten regelmatig schoonmaken

Nederland is een winderig en regenachtig land. Wanneer de bladeren van de bomen vallen, vliegen deze alle kanten op en kunnen blijven plakken in je dakgoot. Hierdoor kan het gaan ophopen, waardoor er op een bepaald moment bergen met bladeren in je goot kunnen liggen. Daarnaast waait er van alles in de lucht. Zand, plastic, noem maar op. Je goot kan door ophoping verstopt gaan raken. Door regelmatig je goot schoon te maken en al het vuil eruit te verwijderen, voorkom je eventuele problemen met lekkages in je goot. 

Je dak laten inspecteren

Door jaarlijks je dak te laten inspecteren door bijvoorbeeld een dakdekker of een andere professional, weet je hoe je dak ervoor staat. De kwaliteit en de staat van je dak wordt hiermee grondig onderzocht en zo wordt er gekeken of er beschadigingen of lekkages op de loer liggen. Hiermee kun je jezelf een hoop ellende besparen. 

De omgeving van je huis

Let op de omgeving om je huis heen om problemen aan je dak te kunnen voorkomen. Denk hierbij aan bomen die in de buurt van je huis staan. Deze zouden bij teveel wind kunnen omvallen, wanneer de gezondheid van de boom niet al te best meer is. Ook wanneer je woning in de buurt van een bosrijk gebied staat, is het schoonmaken van de goot vaker nodig dan bij een huis midden in de stad. Let dus op allerlei factoren rondom je huis.