Tips om nuchter te blijven

Als je bent gestopt met drinken of met je verslavende gedrag bent gestopt en je nuchter wilt blijven, dan wil je al het mogelijke doen om een ​​terugval te voorkomen. Want blijf je nuchter, dan voorkom je ook dat je in vervelende situaties terecht komt, zoals een vorderingsprocedure voor alcohol en drugs. Hieronder staan wat dingen die je in je leven kunt veranderen, waarvan wetenschappers hebben aangetoont dat ze je kunnen helpen. Zo ontwikkel je een gezondere levensstijl en help je jezelf om nuchter te blijven.

Verander routines

Wil je nuchter blijven op de lange termijn, dan is het belangrijk dat je je losbreekt van oude routines en gewoontes. Soms kan het voor mensen die nog niet eerder hebben geprobeerd nuchter te worden nuttig zijn om gewoon wat veranderingen aan te brengen – het maakt niet echt uit wat die verandering is. Zolang het maar anders is dan de normale gewoonte. Sommige nodige veranderingen zijn vrij duidelijk; niet meer rondhangen met wie je normaal onder invloed was bijvoorbeeld. Je kunt niet blijven omgaan met dit soort vrienden en verwachten om heel lang nuchter te blijven.

Breng structuur aan

De experts zeggen dat het hebben van een chaotische of ongeorganiseerde levensstijl het nuchter blijven moeilijker kan maken. Het is belangrijk om een ​​gestructureerd dag- en weekschema te ontwikkelen en je daaraan te houden. Dat gestructureerde schema helpt je om andere doelen in je leven te bereiken. En het is belangrijk om langetermijndoelen te ontwikkelen. Nuchter blijven heeft zeker hoge prioriteit, maar het hebben en nastreven van andere doelen, zoals teruggaan naar school of het veranderen van loopbaan, kan je zeker helpen om nuchter te blijven.

Ga sporten

Sporten kan stress verminderen, en stress kan een belangrijke trigger zijn voor terugval. Een workout kan ook verveling verminderen, een andere terugval trigger. Vooral lichamelijk actief worden kan het gevoel van evenwicht in je leven herstellen en je daardoor emotioneel ten goede komen. Meer lichaamsbeweging verbetert je algehele gezondheid, en geeft je in het algemeen een beter gevoel. Daarnaast kan sporten je zelfs helpen om eventuele ontwenningsverschijnselen te verminderen. Keep up the good work!

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.