Tips tegen rijangst

Het is zo ver: je zoekt een rijschool in Zwolle. Je hebt je over je angst gezet en wilt nu toch echt beginnen met het halen van een rijbewijs. Heel goed, je hebt de eerste stap gezet. Het is namelijk belangrijk dat je stopt met uitstellen, maar gewoon begint. Meer tips geven we jou in deze blog.

Vind jouw tempo

Niemand zegt dat jij een rijbewijs binnen een aantal weken moet halen. Wanneer jij rijangst hebt, is het goed om een eigen tempo te vinden. Je hoeft niet direct de snelweg op. Maak je rijangst bespreekbaar, zo weet de rijinstructeur hoe jij erin staat en hoe hij jou het beste kan helpen.

Koop een auto

Het klinkt misschien gek, maar door een auto te kopen wordt de rijangst minder. Dit kan een grote stap zijn, maar zodra jij een auto hebt kun je hier regelmatig in rijden. Wanneer jij een auto hebt gekocht, vind je het waarschijnlijk zonde om er niet in te rijden. Heb je nog geen rijbewijs? Dan kan een auto een extra motivatie zijn om een rijbewijs te halen.

Gezelschap

Wat jou kan helpen bij het overwinnen van angst, is gezelschap tijdens de autorit. Vooral de aanloop naar een lange rit kan stress oproepen. Wanneer jij gezelschap hebt, kan diegene jou rustig maken. Daarnaast kan deze bijrijder als navigator dienen: scheelt jou weer nadenken.

Blijf rustig

Wat er ook gebeurt, blijf rustig! Niets is vervelender dan andere weggebruikers die bumperkleven. Het kan zijn dat je hierdoor zenuwachtig wordt. Geef degene achter jou de ruimte om jou voorbij te gaan. Hetzelfde geldt bij het afslaan van de auto. Dit overkomt iedereen. Wat je hier het beste kunt doen: verontschuldig je door een hand op te steken en rij rustig door.

Dit bericht is geplaatst in Rijbewijs. Bookmark de permalink.