Tips voor een goede zomerschoonmaak

De lente wordt meestal geassocieerd met schoonmaken, maar dat betekent niet dat er niets meer te doen is zodra de zomer is aangebroken. Naarmate het weer warmer wordt, brengt de zomer uitdagingen met zich mee om het huis schoon én gezond te houden. De combinatie van hitte en regen kunnen een tol eisen van je huis door schimmel en nare luchtjes te veroorzaken. Je huis schoonmaken is in de zomer dus net zo belangrijk! Gebruik goede schoonmaakartikelen en deze tips om je huis de hele zomer goed te laten ruiken.

Zonnige tuinschoonmaak

Tijdens de lenteschoonmaak was het misschien nog te koud om buiten alles in orde te maken, maar het begin van de zomer is de perfecte tijd om je tuin schoon te maken. Sinds vorige zomer zijn er maanden verstreken en de kans is groot dat niet alleen de grond stof en vuil heeft verzameld. Veeg terrasmeubilair en buitenkussens schoon en schrob ze met wat warm water en schoonmaakmiddel om viezigheid te verwijderen.

Meubilair gedaan? Dan kun je de grond schoonmaken. De tegels verzamelen een hoop troep en kunnen wel een beurt gebruiken. Afhankelijk van het materiaal kun je een hogedrukspuit gebruiken om de grond schoon te spuiten, of een bezem en wat water en zeep. Met alles netjes schoon, ben je klaar voor de komende tuinfeestjes!

Laat de zon binnen

Bij een grote schoonmaak hoort natuurlijk ramen wassen! Was ze van binnen en van buiten. Als de zon schijnt door de ramen, wil je niet de hele zomer tegen stof en vieze strepen aankijken. Met een raamwasser, zeem en een emmertje sop kom je een heel eind voor de buitenkant. Voor de binnenkant kan het voldoende zijn om wat schoonmaakspray voor ramen en een schone doek te gebruiken. Vergeet de kozijnen niet! Gebruik een zachte spons met water en zeep om viezigheid te verwijderen.

Schoonmaak in de keuken

Keukenkastjes gebruik je elke dag – dat zijn vieze handen op de kastjes elke dag. Erg belangrijk om schoon te maken dus! Ze worden plakkerig als je ze niet schoonmaakt. Haal er een doekje overheen met wat zeep en droog ze goed zodat stof zich minder snel verzameld op de deurtjes en deurknoppen. Geef daarnaast ook de prullenbak een sopje. Geurtjes verzamelen zich onderin de bak, en de zomerzon is ideaal om de bak in te laten drogen. Klaar met de schoonmaak? Dan kun je nu heerlijk van de zomer genieten!

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.