3 Tips voor fulltime werkende ouders

Werken jij en je partner samen fulltime? Dit houdt in dat jullie beiden 5 dagen in de week van negen tot vijf werken. Hierdoor hebben jullie geen tijd om kind van school op te halen. Dit komt doordat het moeilijk is om het werk te combineren met kinderen. In dit artikel worden drie tips gegeven waar je rekening mee kan houden om vooralsnog je werk en ouderschap goed te kunnen combineren. Veel leesplezier!

Tip 1: Oppas regelen

Wil je liever dat je kind na school gelijk naar huis komt? Dan kan een oppas goed van pas komen. Een oppas is een persoon – meestal ook in de eigen familie- die het kind van school ophaalt, het eten klaarmaakt en helpt met huishoudelijke zaken. Meestal kiezen koppels voor hun eigen moeder, omdat ze een prettig gevoel bij hebben. De oma kent het kind goed en zal met liefde haar kleinkind behandelen.

Als door wat voor reden dan ook de oma niet voor het kind kan kijken in jouw familie, dan kan het lonen om een professionele oppas te huren. Die zijn vaak ook bevoegd en hebben voldoende pedagogische kennis om te helpen.

Tip 2 : BSO regelen

Een BSO, oftewel Buitenschoolse Opvang zoals een kinderdagverblijf of crèche kan interessant zijn als een oppas niet geschikt is. Tijdens zo’n kinderdagverblijf kunnen kinderen – vaak in kleine groepen- de beste aandacht krijgen. Bij BSO Zeist van Topkids kunnen de kinderen zelf kiezen hoe het dagprogramma eruit zal zien.

De kinderen mogen zelf kiezen of ze een kookworkshop willen volgen. Ook kunnen ze ervoor kiezen om hun creativiteit los te laten met behulp van workshops in het atelier. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Raadpleeg dan de website voor meer informatie!

Tip 3: Locatie

Sinds de corona crisis werken de meeste mensen vanuit huis. Het zal nu in ieder geval geen moeite moeten zijn om je kind op te halen van school, mits je rond dat tijdstip een belangrijke online meeting hebt.

Als dat het geval zou zijn, probeer dan goed van te voren afspraken te maken met je partner, waarin het duidelijk wordt wie wanneer het kind zal ophalen. Zo voorkom je namelijk miscommunicatie waardoor je kind hieronder zou leiden.

Werken jullie beiden nog op kantoor, of op locatie en als je tip 1 en 2 niet kan uitvoeren? Bespreek dit dan met je werkgever en vraag of hij begrip wil en kan tonen. De ontwikkelingen van onze kinderen zijn belangrijker dan het volwassenwerk!

Dit bericht is geplaatst in Opleiding. Bookmark de permalink.