Tips voor het inrichten van de slaapkamer

Zo nu en dan is je slaapkamer toe aan een nieuwe look of wellicht ga je verhuizen en moet je je nieuwe slaapkamer nog inrichten. Dit is natuurlijk erg leuk, want je kunt zelf opnieuw nieuwe meubels kiezen en de inrichting samenstellen. Je wil alleen natuurlijk wel dat alles bij elkaar past en dat je de goede keuzes maakt. Daarom helpen wij je graag een eindje op weg! In dit artikel geven wij je namelijk een aantal tips voor het inrichten van de slaapkamer.

Basiskleuren

Ten eerste is het goed om de kleuren in de slaapkamer te bepalen. Dit zijn dus kleuren voor de vloer, de muren en de accessoires en meubels. Probeer maximaal drie kleuren te kiezen die je overal weer door voert. Zo maak je de slaapkamer één geheel. Heb je bijvoorbeeld goud behang? Kies dan voor gouden lampen of kussentjes.

Meubels
Bij het kiezen van meubels willen we vooral als advies meegeven dat je meubels kiest die comfortabel zitten en liggen, zoals je bed. Je kunt dus beter gaan voor een goede kwaliteit met desnoods een hoger prijskaartje, dan een goedkoop bed wat niet lekker slaapt. We brengen veel tijd door in onze slaapkamer, dus daarom is het beter voor je lichaam om zoveel mogelijk comfort te hebben.

Accessoires

Wanneer je de basis van de slaapkamer hebt, dus de kleuren en de meubels, is het tijd om de slaapkamer aan te kleden met accessoires. Maak je kamer gezellig met mooie gordijnen, vloerkleden en kussentjes op je bed. Verder kun je ook veel sfeer toevoegen met verlichting. Kies voor een mooie dimbare lamp boven je bed of op je nachtkastjes. Hiernaast is het altijd gezellig om een paar plantjes toe te voegen en bijvoorbeeld schilderijen en spiegels. Zo maak je je slaapkamer gelijk heel persoonlijk!

Dit bericht is geplaatst in Woning. Bookmark de permalink.