Tips voor het schilderen van de kamer van jouw kinderen

Je kinderen zijn in hun jongere jaren nogal wispelturig wat betreft hun kamer. Het ene jaar willen ze de kamer roze en het andere jaar geel. In dit artikel voorzien we jou van een aantal bruikbare tips om dit goed te kunnen doen.

Maak het thematisch

Het is geweldig om de slaapkamer van je kind te veranderen in een leuke en warme plek om te slapen en te spelen. Je wilt een kamer creëren die rockt. Alles is mogelijk om de slaapkamer van je kind te veranderen in hun favoriete speeltje, show of anderszins vertegenwoordigt. Je kan een superheld schilderen, de personages toevoegen en alles uit de kast halen.

Gebruik kalmerende en Favoriete kleuren

Aangezien je wilt dat de kamer van je kind een rust gevende plek is, kan je overwegen om kleuren te gebruiken die vriendelijk en kalm zijn. Kleuren kunnen namelijk onze stemming beïnvloeden en dat van uw kind. Je kan een favoriete kleur toevoegen zodat de kamer veel specialer is voor uw kind. Groen kan bijvoorbeeld een rustgevend gevoel geven en de kleur Paars stimuleert creativiteit. Wat betreft de verf kun je bijvoorbeeld kiezen voor Sikkens Rubbol Finura Satin of Sikkens Rubbol BL Primer

Behang en meer

Je kan naast het verven ook op locaties stukjes behang ophangen voor een bepaalde uitstraling. Het is bovendien een geweldige manier om de kamer fris te laten aanvoelen. Je wilt natuurlijk dat de kamer echt van hen wordt en sterker nog, je kunt altijd verf aanbrengen die uitwisbaar is.

3D-objecten

Je wilt de verbeelding van uw kind naar voren halen door een wow-factor aan de kamer toe te voegen. Een kamer maken met 3D-objecten die uit de muur komen, super gaaf! Je kan details toevoegen zoals een superheld die uit de muur komt.

Betrek het kind erbij

Vraag uw kind of je hun favoriete dingen hebt toegevoegd. Betrek het kind bij het kiezen van de kleuren verf en objecten. Het is een blijvende herinnering en bovendien helpt het om uw kind zelf te laten schilderen als hij/zij oud genoeg is. Bovendien helpt het hen zich veilig te voelen en een goede nachtrust te hebben.

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.