Top drie soorten vloerbedekking

Wanneer je een nieuwe vloer gaat aanleggen is het belangrijk om in een keer de juiste keuze te maken. Wanneer de vloer eenmaal ligt kan je niet meer terug en zal het veel tijd, moeite en geld kosten om toch nog van vloersoort te wijzigen. Maar het maken van een keuze is niet eenvoudig. Er zijn veel vloersoorten op de markt, maar wat vind jij nou precies de leukste vloerbedekking? Iedereen heeft hierin natuurlijk zijn eigen mening, maar in dit artikel bespreek ik mijn top drie in willekeurige volgorde.

Houten vloeren

Houten vloeren blijven prachtige vloeren. Een mooie houten vloer is dan ook een vloertype waar je lang van kan genieten. De vloeren zijn enorm duurzaam en zijn enorm uniek. Doordat elke houten vloer anders is, blijft het een aparte sfeer geven en daar hou ik van. Het nadeel van houten vloeren is wel dat ze niet tegen vocht kunnen en daarom niet geschikt zijn voor alle ruimtes in het huis. Voor de rest zijn ze prachtig en met elke huisstijl te combineren.

PVC vloeren

PVC vloeren lijken enorm op houten vloeren, maar zijn een stukje moderner. Ze zijn namelijk gemaakt van kunststof en dit zorgt er dan ook voor dat ze een stuk steviger, maar ook waterafstotend zijn. Hierdoor is de vloersoort enorm makkelijk schoon te maken en te onderhouden. De vloeren gaan dan ook enorm lang mee, maar zijn natuurlijk wel iets minder mooi als de meeste echte houten vloeren.

Tapijt

Tapijt is vaak niet perse heel mooi, maar het voelt wel altijd lekker aan. Wanneer je rustig op je sokken door het huis loopt is tapijt heerlijk. Echter blijft vuil er wel makkelijk in zitten en hierdoor is de vloersoort niet geschikt voor huisdieren. Doordat het zo lekker voelt en heel zacht is, is het wel een ideale vloer voor wanneer je kinderen in huis hebt.

Dit waren mijn drie favoriete soorten vloerbedekking. De vloersoorten hebben natuurlijk allemaal hun eigen voor- en nadelen en daarom blijft de keuze lastig, maar hopelijk kom jij eruit.

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.