Top tips voor vrachtwagenchauffeurs op lange afstanden

Als vrachtwagenchauffeur is op de weg zijn een manier van leven geworden. Vooral voor vrachtwagenchauffeurs op lange afstanden geldt dit. Dit zorgt zeker voor een uniek leven en unieke uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen is het ‘normale’ ritme van het leven behouden. Verschillende belangrijke truck accessoires als gordijnen helpen je hierbij, maar je moet er vooral zelf controle over houden. Hoe doe je dat als vrachtwagenchauffeur? Lees de tips van ervaren vrachtwagenchauffeurs hieronder.

Let op je ritme tijdens lange ritten

De baan als vrachtwagenchauffeur kan makkelijk bijna alle uren in je dag in beslag nemen als je niet oplet. Maar als je je ritme in de gaten houdt, kan het leven op de weg als vrachtwagenchauffeur heerlijk zijn. Probeer een ritme aan te houden dat zoveel mogelijk lijkt op je normale ritme thuis. Denk daarbij aan op vaste tijden eten, pauze houden, even wandelen, slapen etcetera. Heb je een slecht ritme, dan zul je dat snel genoeg merken aan je gezondheid. Erg belangrijk om het ritme van je dagen te bewaken dus!

Plan je rit voordat je de weg op gaat

Voor elke rit die je rijdt, zou je een planning moeten maken. Dit zorgt ervoor dat je reis een stuk meer ontspannen verloopt dan wanneer je geen planning hebt. Kijk bij de opdracht die je krijgt naar de afstand en de verwachte aflevertijd. Bereken hoe lang je onderweg bent, hoe vaak je moet stoppen en waar je kan stoppen voor brandstof en eten, bereken je tijd om te slapen en voeg wat extra tijd aan je berekening toe voor onverwachte vertragingen op de weg. Past dit allemaal in het tijdschema van je opdracht, dan kun je de weg op.

Is het tijdschema van je opdracht niet realistisch? Geef dit dan gelijk aan bij je opdrachtgever. Je gezondheid is belangrijk en je moet in staat zijn om de reis normaal te loggen.

De voordelen van vrachtwagens rijden op lange afstanden

Vrachtwagens rijden op lange afstanden heeft zo zijn voordelen boven vrachtwagenchauffeur zijn op korte afstanden. Je hebt veel minder laadtijden en je inkomen is vaak hoger. Houd je ervan om op de weg te zijn, dan is lange afstanden rijden als vrachtwagenchauffeur voor jou ideaal. Het is natuurlijk een heel ander ritme met het familieleven, maar veel vrachtwagenchauffeurs vinden lange afstanden toch heerlijk door de uitzichten en ontspanning van het rijden. Maar voor elke vrachtwagenchauffeur geldt: houd je ritme en gezondheid in de gaten. Met deze tips kom je een heel eind.

Dit bericht is geplaatst in Vervoer. Bookmark de permalink.