Wonen

Tuin kindvriendelijk maken

Voor een huishouden met kleine kinderen is een veilige tuin erg belangrijk. Ben jij van plan om de tuin kindvriendelijk te maken? Lees dan vooral deze blog met waardevolle tips. Zo is de eerste stap bijvoorbeeld het dichtgooien van de vijver en het neerleggen van kunstgras in Oirschot. Alle andere tips vind je hieronder! Direct kunstgras kopen? Kijk eens op de website van FamilyGrass.

Gras

In de intro noemden we het al even, maar het aanleggen van (kunst)gras is super kindvriendelijk. Een tuin met alleen maar tegels erin is namelijk niet alleen heel slecht voor het milieu, het is ook niet fijn om op te spelen. Lekker rennen op blote voetjes, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je zoon of dochter hard valt.

Vergeet je eigen rust niet

Wil je de kinderen alle ruimte geven om te spelen, maar wil je ook een plekje voor jezelf creëren? Deel dan je tuin op in verschillende ‘zones’. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een extra afscheiding in je tuin te maken. Zelfs bij kleine tuinen is dit een optie, want de afscheiding hoeft natuurlijk niet zo hoog te zijn als de schutting met de buren. Maak juist gebruik van lagere hekjes of een lage haag waarachter je kind heerlijk in de zandbak kan spelen en jij toch een oogje in het zeil kan houden. 

Schommel of klimhuis

Zelf droomde je er als kind van om een grote boomhut te bouwen. Je eigen kinderen hebben dit idee ongetwijfeld ook. Plaats daarom een klein speelhuisje of schommel. Dit speeltoestel hoeft geen opvallende verschijning zijn, je kunt ook een toestel kiezen met natuurlijke uitstraling.