Twijfel je of je een camper moet kopen? Lees deze drie voordelen!

Misschien heb je al wel eens aan camperverhuur in Nederland gedacht. Of ben je zo enthousiast dat je zelf een camper wil aanschaffen? Een droom van elke reiziger! Heb je alle financiën al uitgedacht, de voor- en nadelen bekeken en modellen vergeleken? Maar ben je nog niet volledig overtuigd? Misschien dat deze blog je beslissing nog wat duidelijker maakt!

Flexibiliteit

Waarschijnlijk een van de grootste redenen om een camper te kopen. De flexibiliteit. Het heerlijke aan een camper is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over bepaalde dingen wanneer je op vakantie gaat. Je kan meer spullen meenemen, je hoeft geen rekening te houden met check-in tijden bij hotels of campings en je hebt veel meer ruimte. Als je kinderen hebt is de ruimte vooral belangrijk, samen krap in een auto zitten voor een lange tijd heeft zelden tot iets goeds geleid.

Geld besparen

Een ander voordeel wat ook heel belangrijk is, is natuurlijk dat reizen met een camper goedkoper kan zijn. Tuurlijk, de aanschaf van een camper is een behoorlijke uitgave, maar over de lange termijn kan een camper je veel meer besparen. Geen dure hotels, campings of restaurants meer bijvoorbeeld! Verder hoef je ook niet meer voor dure vliegtuigtickets te betalen.

Nieuwe plekken ontdekken

Wanneer je een camper hebt, kun je makkelijker nieuwe plekken ontdekken zonder dat je constant moet betalen voor restaurants, motels, hotels en meer. Een rondreis door Europa met een camper is ideaal. Maar, per land verschillen de regels wel. In Nederland mag je alleen langs de snelweg overnachten op plaatsen waar dat expliciet is toegestaan. In Duitsland mag je overal langs de snelweg overnachten, maar voor maximaal 24 uur. In landen als Schotland, Noorwegen en Zweden heb je “the right to roam”, oftewel het recht om te zwerven. Dit betekent dat je overal wel mag lopen en parkeren, dus ook met een camper. In Noorwegen en Zweden gelden er wel regels voor.

Tuurlijk heeft een camper weer zijn eigen unieke uitdagingen die je bij andere mogelijkheden niet hoeft te overwegen, maar wanneer je op het randje staat van aanschaffen heb je daar waarschijnlijk al wel rekening mee gehouden. Als je van reizen houdt en flexibiliteit en ruimte belangrijk vindt, zou een camper zeker geen verkeerde investering zijn!

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.