Veilig met de auto op vakantie

De zomervakantie. Ieder jaar kijk je er reikhalzend naar uit. Maar waar ga je dit jaar heen? En hoe vul je de vakantie in? Ga jij dit jaar met de auto op vakantie? Of je nu de zon gaat opzoeken in Frankrijk, Spanje of Italië: wij geven je enkele tips om van jouw vakantie een succes te maken. Zeker als je met de auto gaat is het belangrijk om niet stil te komen staan. Controleer daarom goed de auto accu voor dat je weggaat!

Check de auto voordat de reis begint

Niets vervelender dat tijdens de rit stil te komen staan door pech. Niet alleen voor jezelf, maar vooral met kinderen is dit geen pretje. Zeker niet wanneer het buiten zeer warm is. Laat daarom de auto voor de reis begint controleren in een garage. Veel garages hebben speciale ‘zomerchecks ’en controleren de auto op een aantal essentiële punten.

Controleer vloeistof

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt bekijken. Een van deze onderdelen zijn de vloeistoffen, zoals ruitenvloeistof, koelvloeistof en motorolie. Controleer deze onderdelen en vul bij. Het is altijd verstandig om extra mee te nemen, al zal je bij een gemiddeld tankstation (ook in het buitenland) dit kunnen kopen.

Reizen met de caravan

Niet gekozen voor glamping of een hotel, maar de sleurhut achter de auto? Zorg er voor dat de caravan niet te zwaar beladen. Daarnaast is het van uiterst groot belang dat je mag rijden met een caravan achter de auto. Ook verstandig om te controleren of jouw partner dit mag. Waarom? Mocht er onverhoopt iets gebeuren met de bestuurder, kan je toch nog de weg vervolgen. 

TIP: Doe de kasten/kastjes op slot waar kan. In het buitenland zijn niet alle wegen even goed verzorgd, waardoor de caravan nog wel eens kan bewegen. Door de kastjes op slot te doen voorkom je dat de inhoud door de caravan vliegt.

Meer weten?

Wil jij helemaal zomervakantie proof zijn? Ga dan langs een autodealer in de buurt en laat je auto controleren. Een accu kan je direct bestellen via de webshop van accushoponline.nl of in de winkel te Kampen. We wensen je een fijne en veilige vakantie, zonder pech onderweg.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.