Vergeet deze dingen niet wanneer je gaat verhuizen

Verhuizen is een enorm grote stap. Je moet alle spullen van het ene naar het andere adres zien te krijgen, allemaal gegevens veranderen en ervoor zorgen dat alles soepel gaat. Geen kleine onderneming dus. Maar door alle drukte kun je nog wel eens iets over het hoofd zien en vergeten, bijvoorbeeld het kopen van een naambordje en een deurbel. Deze kun je aanschaffen bij onder andere Naamborden.nl. In deze blog willen we je drie dingen onder je aandacht brengen die vaak over het hoofd worden gezien bij een verhuizing.

Naambordje en deurbel

Het lijkt misschien maar een klein dingetje, maar wanneer je ze niet hebt, kan het voor misverstanden zorgen. Als je geen naambordje hebt en zelfs geen bordje met het huisnummer erop, hoe weten mensen dan op welk nummer je woont? Dit is niet alleen vervelend voor mensen wanneer je net in een nieuw huis bent gaan wonen, maar ook voor bijvoorbeeld bezorgers. Zorg er dus voor dat je op zijn minst een nummerbordje hebt. Maar een naambordje en een deurbel zullen je eigen leven en de levens van anderen al een stuk makkelijker maken!

Je adres veranderen

Je adres wijzigen bij de gemeente is waarschijnlijk iets wat je meteen doet als je gaat verhuizen. Heel slim natuurlijk, maar dat is niet de enige instantie waar je je nieuwe adres moet doorgeven! Heb je misschien abonnementen op bepaalde kranten of tijdschriften? Dan moet je bij die bedrijven ook je nieuwe adres doorgeven. En naast familie en vrienden is het ook van belang dat andere bekenden je nieuwe adres weten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat al je post en kaarten bij je oude adres terecht komen. Dat is ook niet fijn voor de nieuwe inwoner van je oude stulpje.

Sloten veranderen

Dit geldt wanneer je een huis koopt dat al bewoond was. In dat geval is het voor je eigen veiligheid belangrijk om de sloten te laten vervangen. Het kan zijn dat mensen nog reservesleutels hebben van de oude bewoners. En nu zullen die waarschijnlijk niet zomaar je huis binnen komen wandelen, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als het gaat om de veiligheid van je huis!

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.