Geen categorie

Verhuizen? Vergeet dit niet.

Verhuizen

Bent u van plan te gaan verhuizen? Dan is het belangrijk dat u een aantal zaken goed van te voren heeft uitgezocht. Iedere streek, iedere stad en zelfs ieder dorp heeft weer andere zaken waar u op moet letten. Wij geven een u aantal belangrijke tips of aandachtspunten.

Makelaar

Belangrijk is het om een goede makelaar in te schakelen. Waaraan een goede makelaar voldoet? Dat is nogal persoonlijk. Het is belangrijk dat u na een aantal gesprekken met verschillende makelaars, de makelaar kiest die u (u en uw partner) een goed gevoel weet te geven. Kies zeker een lokale makelaar. Dus gaat u verhuizen in of naar Leeuwarden? Schakel dan een makelaar uit Leeuwarden in. Hij weet de ins en outs en kan u daarbij het beste voorzien van relevante informatie.

ZZP’er of ondernemer?

Bent u ZZP’er of ondernemer? Schakel dan een accountant in om alle financiële aspecten goed in kaart te brengen. We kunnen goed begrijpen dat u niet precies welke kosten u mag doorbereken. Woont u in de regio Amsterdam? Dan bevelen wij u Waterland Accountants aan, de accountant in de buurt van Hoorn! Bent u geen ondernemer of ZZP’er? Ook dan is het belangrijk dat uw financiële administratie kloppend is. Bij het aanvragen van een hypotheek wordt namelijk iedere steen boven gehaald en het zou zonde zijn als uw droomhuis daardoor niet van u wordt,

Checklist

Stel een checklist samen. Of zoek online naar een checklist. U zult zien dat deze checklist weer een aantal zaken benoemd die u per ongeluk vergeten bent. Daarnaast kunt u gemakkelijk zaken als afgehandeld bestempelen. Dit zal een hoop rust opleveren.

Ga op onderzoek uit

Het ligt natuurlijk helemaal aan de situatie waarin jullie verkeren, maar er is altijd een duidelijke reden waarom er verhuisd gaat worden. Denk aan meer ruimte nodig, dichterbij ouders/familie/vrienden of misschien is het wel verplicht vanwege het budget. Voordat u/jullie gaan verhuizen, is het altijd een goed idee om een aantal buurten te gaan verkennen. Is er bijvoorbeeld een school in de buurt? Is er veel groen aanwezig om met de hond te wandelen? Op deze manier kunt u steeds beter filteren. En komt dan het juiste huis online. Dan bent u er als de kippen bij.