Verschillende soorten tuinhuizen

Heb jij net een nieuwe tuin aangelegd en ben je nu op zoek naar een tuinhuisje? Dan sta je voor een lastige keuze. Tuinhuisjes zijn er namelijk in heel veel soorten en maten. Wanneer je dus een tuinhuisje wilt zul je eerst goed onderzoek moeten doen naar verschillende opties. In deze blog informeren we je over een aantal soorten tuinhuisjes. 

Kunststof tuinhuis

Tuinhuisjes van kunststof worden de laatste jaren steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het grootste voordeel van een kunststof tuinhuis is het gemak van het materiaal. Kunststof gaat heel lang mee en is geheel onderhoudsvrij. In tegenstelling tot een houten tuinhuis heb je geen last van rottend materiaal of afbladderende verf. Een tuinhuisje is overal tegen bestand. Ook is het een duurzame keuze en is het op de lange termijn goed voor je portemonnee omdat je onderhoudskosten ontwijkt. Kijk eens op in-garden.nl voor de mogelijkheden.

Houten tuinhuis

Met een houten tuinhuisje breng je de klassieke look in de tuin. De meeste mensen hebben een houten tuinhuisje omdat dit relatief goedkoop is en in meerdere looks kan worden uitgevoerd. Het nadeel van een houten tuinhuisje is dat het wel vaak onderhoud nodig heeft. Wanneer je het houten tuinhuisje mooi wilt houden is het verstandig om om een bepaalde periode een onderhoudsbeurt in te plannen. 

Metalen tuinhuisje

Metalen tuinhuisjes hebben een goede kwaliteit voor de prijs die je betaald. Het is onderhoudsvriendelijk en hoeft niet geschilderd te worden. De nadelen van een metalen tuinhuisje is toch wel de saaie uitstraling. Ook zijn deze huisjes niet warmte isolerend.

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.