Zakelijk

Verschillende soorten verpakkingen

Verschillende soorten verpakkingen

Voor het verzenden van pakketten of transporteren van goederen zijn er verschillende soorten verpakkingen die je kunt gebruiken. Welke het beste is voor jouw zending is afhankelijk van hoe groot het pakket is, hoe zwaar het pakket is en of het bijvoorbeeld aan strenge eisen moet voldoen. Maar ook hoeveel geld je eraan wilt besteden als ondernemer. Voor internationale transporten kun je denken aan transportkisten van bijvoorbeeld Van der Maat Houtverwerkende Industrie. In dit blog lichten we nog meer verpakkingen aan je toe. 

Kartonnen verpakkingen

De meeste pakketten worden verzonden in kartonnen dozen. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en op deze manier kun je snel jouw pakketten verzenden. Daarnaast is karton relatief goedkoop en is het recyclebaar. Verder biedt het goede bescherming aan de zending en je kunt er ook jouw eigen reclame op kwijt. Het is qua gewicht vrij licht, waardoor het niet veel extra kosten met zich meebrengt. 

Verpakkingen van plastic

Plastic verpakkingen zie je over het algemeen veel terug in food gerelateerde bedrijven. Om voedsel goed te kunnen bewaren en te vervoeren is plastic uitermate geschikt. Want het houdt de warmte vast en het lekt niet door, wat je wel snel hebt bij papieren verpakkingen. Plastic is wel recyclebaar, maar er belandt teveel plastic op straat en in onze oceanen. Dit begint een steeds groter probleem te worden. Daarom zie je nu een tegenbeweging, waarbij plastic wordt vervangen door karton of ander materiaal. 

Metalen verpakkingen

Metalen verpakkingen worden heel vaak gebruikt voor voedingsmiddelen, zoals soepen, groenten, vleeswaren, drinken en ga zo maar door. Metaal is het meest gerecyclede product ter wereld. Er is veel vraag naar, omdat het winstgevend is om te recyclen. Tegenwoordig kun je dit soort verpakkingen bij gemeente gratis aanbieden als afval.