Verschillende watersporten in de spotlights

Varen is een ander gevoel van vrijheid ervaren. Er zijn minder verkeersregels dan op de autoweg. Ook hoef je niet binnen de exacte witte lijnen op het asfalt te blijven, met een boot heb je zoals gezegd meer vrijheid. Met watersporten moet je fysiek natuurlijk een grotere bijdrage leveren dan wanneer je vaart of rijdt. Welke watersporten worden in Nederland veel beoefend en zijn misschien interessant voor jou?

De zeilsport

Zeilen is een sport waar het vooral draait om het bespelen van de wind en het genieten van de vrijheid. Op het water zeilen met je vrienden is een avontuur. Het is belangrijk dat je voldoende lessen neemt bij een HISWA zeilschool of dat je leert zeilen van een bekende of goede vriend. Wil je binnenkort een zeilboot huren?

Kanoën en Kajakken

Nederland is echt een kano en kajak land. Het verschil tussen een kano en een kajak is dat een kajak een gesloten bovenkant heeft en dynamischer en sneller is dan een kano. Kajakpeddels zijn ook anders dan kanopeddels. Zo is een kajak peddel dubbelzijdig en een kano peddel enkelzijdig. Hierdoor is er ook een groot verschil in techniek. Wat is er leuk aan kanoën? Je kunt er met z’n tweeën in zitten en je komt nog eens ergens. Je kan namelijk door grachten kanoën, over kleine riviertjes en over meren.

De roeisport

Roeien door het prachtige Nederland. Je kan het met vrienden en familie doen, maar je kan roeien ook als sport beoefenen. Zowel individueel als in teamverband kun je roeiend vooruitkomen. Met roeien train je veel verschillende spieren in je lichaam. Je traint je bilspieren, beenspieren, rugspieren, biceps, triceps, schouders en buikspieren. Met roeien train je dus bijna al je spieren!

De surfsport

Dit is een sport voor elke leeftijd, ook voor de jongsten onder ons. Om goed te kunnen surfen heb je goede golven en wind nodig. Het belangrijkste is dat je probeert één te worden met de golven. Er zijn verschillende soorten boarden waar je op kunt surfen: longboarden, shortboarden, skimboarden en funboarden. Bij surfen is het belangrijk om het weer in de gaten te houden. Zorg daarnaast voor voldoende veiligheidsspullen en zorg dat je altijd met een vriend gaat surfen, nooit alleen. Ga ook niet surfen buiten de watersportzone.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.