Wonen

Vloerbedekkingen voor vloerverwarming

Vloerbedekkingen voor vloerverwarming

Bovenop de vloerverwarming op noppenplaten en vloerverwarming op krimpnetten, wordt er een vorm van vloerbedekking toegepast. Vloerbedekkingen zijn alle verschillende materialen die je kunt gebruiken om de vloer mee te bedekken. Vloerbedekking is er daarnaast ook in allerlei kleuren, structuren en maten. De volgende soorten vloerbedekking zijn het populairst om te plaatsen in een woning:

Laminaatvloeren


Spaanplaten bestaande uit verschillende producten van hout, dat vervolgens een beschermende laag krijgt. Laminaat heeft het uiterlijk van een natuurlijke vloer, maar voor een lagere prijs. Het is eenvoudig te plaatsen en door zijn krasbestendigheid een lage risico op krassen. Laminaat is van goede kwaliteit, duurzaam en kan een garantie van 20 jaar hebben. Ze vereisen vrijwel geen onderhoud en kunnen worden geïnstalleerd met vloerverwarming.

Tegels (porselein/keramiek) of natuursteen

Er zijn veel mogelijkheden wat betreft de kleur, de vorm en de afwerking van tegels. Doordat ze hard zijn, zijn ze moeilijk te bekrassen en zijn ze ook geschikt voor een vochtige ruimte. Wel vereisen deze tegels voldoende steun van ondergrond, anders kunnen deze tegels breken. Tegels gemaakt van natuursteen zijn over het algemeen een stuk duurder dan de porseleinen of keramische opties, maar kunnen op basis van uiterlijk aantrekkelijker zijn. Ze moeten goed en stevig worden gelegd. 

Tapijt

Er zijn vele soorten textuur, stijl en kleur beschikbaar en over het algemeen is tapijt zowel duurzaam als gemakkelijk te onderhouden. Tapijt kan ook isolerend goed werken, zowel voor warmte als voor geluid. Vlekken op tapijt zijn helaas wel lastig goed schoon te maken en het tapijt kan worden beschadigd door water en vocht.