Waar moet je rekening mee houden bij het uitzoeken van een dekbed?

Dekbedden zijn er in verschillende diktes, materialen en groottes. Het aanbod verschillende dekbedden kan nogal overweldigend zijn. Wat voor jou een goed dekbed is, is dat voor iemand misschien helemaal niet. Ben jij op zoek naar een nieuw dekbed, maar weet jij door het enorme aanbod niet waar je rekening mee zou moeten houden bij het uitzoeken van een dekbed? Dan vertellen wij je dit graag hieronder. 

Wat is het belang van een goed dekbed?
Een goed dekbed is onmisbaar voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust geeft je energie en laat je beter presteren. Eén van de belangrijkste doelen van een dekbed is het vasthouden van je lichaamstemperatuur. Daarnaast moet een goed dekbed vocht kunnen absorberen, aangezien een mens zo’n halve liter vocht afgeeft tijdens hun slaap.

De maat
Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je een dekbed in de juiste maat koopt. Als je dekbed gaat uitzoeken doe je er dan ook goed om aan eerst de maat van het bed te bepalen. Dekbedden zijn er in vele maten, zo kan je kiezen voor een 1-persoonsdekbed of voor een kingsize dekbed.

Welke materialen zijn er?
Er zijn verschillende vullingen waarvan dekbedden gemaakt kunnen worden. Grofweg kan er onderscheid gemaakt worden tussen donzen, katoenen, wildzijde, synthetische en natuurlijke  dekbedden. Een voorbeeld van een natuurlijk materiaal is bijvoorbeeld een kameelharen dekbed.
Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke materiaal het best bij jou past, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en of je bijvoorbeeld veel transpireert. Houd jij van een dekbed dat licht aanvoelt? Dan kan je wellicht het best kiezen voor een donzen dekbed. Een donzen dekbed is daarnaast verkrijgbaar in verschillende warmteklassen en uitvoeringen. Echter, is een donzen dekbed vaak wel een stuk prijziger dan bijvoorbeeld een synthetisch dekbed. 

Waar koop je een dekbed?
Vroeger ging je wellicht naar een winkel om een dekbed uit te zoeken, maar tegenwoordig kan je hiervoor ook terecht via het internet. Een voordeel hiervan is dat je de deur feitelijk niet meer uit hoeft. Daarnaast kun je eenvoudig en snel bestellen via het internet. Wil jij liever persoonlijk advies van een dekbedden expert? Dan kan je altijd advies vragen bij een specialist via het internet of in een winkel. 

Hoe onderhoud je een dekbed? Je onderhoud je dekbed goed door de slaapkamer regelmatig te luchten. Gooi lekker een raam open en laat het dekbed even een paar uur buiten luchten. Daarnaast kunnen de meeste dekbedden gewassen worden op 60 °C. Daarnaast doe je er goed uit om dekbedden en kussens dagelijks opschudden. Hierdoor krijgt het materiaal zijn oorspronkelijk vorm terug.

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.