Waar wordt natuursteen precies van gemaakt?

Natuursteen is een natuurproduct dat afkomstig is van de aardkorst. Het is een product dat al miljoenen jaren oud is, omdat het van de aarde komt. Er zijn vele soorten natuursteen te verkrijgen, omdat het product wordt gewonnen op verschillende plekken op de aarde. Er zijn vele soorten kleuren, patronen en materialen. Natuursteen wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Omdat natuursteen zo’n speciale en mooie steensoort is, worden ze voornamelijk gebruikt als grafstenen. Zo krijgt een overleden dierbare een mooi uitziende steen om het graf er mooi uit te laten zien. Daarnaast wordt natuursteen ook wel gebruikt als bouwmateriaal voor bijvoorbeeld treden van luxueuze gebouwen.

Soorten

Er zijn erg veel verschillende soorten natuursteen te verkrijgen. In een notendop zijn marmer, zandsteen en graniet één van de bekendste soorten natuursteen. Natuursteen is altijd anders, zowel in kleur als in patronen. Waar natuursteen vandaan komt is ook verschillend, omdat het van verschillende plekken op de aarde komt. Hierdoor zit er ook zo veel verschil in kleur en eigenschappen in. Natuursteen wordt voornamelijk gebruikt omdat het zo tijdloos en duurzaam materiaal is. Het kan gebruikt worden voor verschillende dingen, bijvoorbeeld in de tuin, het terras, buiten en binnen. Dit maakt natuursteen een zeer veelzijdig en goed te gebruiken steensoort.

Proces

Omdat natuursteen een product is van de natuur, is bewerking ervan niet altijd noodzakelijk. Vaak wordt dit wel gedaan, om het net even mooier en bruikbaarder te maken, denk bijvoorbeeld aan het verzagen van een te groot stuk steen. Daarnaast zijn er een aantal verschillende manieren waaruit het soort natuursteen voortvloeit. Een manier is bijvoorbeeld door lava. Als de natuursteen in aanraking is gekomen met gestold lava, ontstaan er kristallen en een vorm waar een regelmatig patroon in te zien is. Als zand of kalk zich afzet in de zee en vervolgens versteent, kan het goed zijn dat er fossielen ontstaan in natuursteen. Ook bestaat er een zogenoemde metamorfose natuursteen. Dit soort laat bijvoorbeeld kalksteen door extreme druk en warmte veranderen in marmer. We kunnen het er wel mee eens zijn dat natuursteen één van de mooiste en beste steensoorten ter wereld is en daarnaast ook erg bijzonder is. Zowel de winning als het proces van natuursteen is uniek. Het is een steensoort die voor veel doeleinden gebruikt kan worden en voor hele mooie resultaten kan zorgen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.