Waarom gezond eten belangrijk is voor je welzijn

In 2020 wil iedereen weer fit worden voor komende zomer. Door te gaan sporten en op je voeding te letten, kun je ervoor zorgen dat je strak op het strand staat. Niet alleen om af te vallen is gezonde voeding belangrijk. Door gezonde voeding zorg je ervoor dat je je beter voelt. Waarom is het belangrijk om gezond te eten? Bezoek de website van Lekkerkerker Dairy & Food.

Meer energie

Als je gezonde voeding tot je neemt, zul je merken dat je meer energie hebt. Gedurende dag is het belangrijk om evenwichtige voeding binnen te krijgen. Hiermee wordt bedoeld dat je gezonde koolhydraten, gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten binnen krijgt. Door de juiste bouwstoffen tot je te nemen krijg je energie. Je lichaam kan namelijk wat met de voedingsstoffen uit een gezonde maaltijd. De voedingsstoffen worden omgezet in een energiek gevoel.

Positieve invloed op je humeur

In een banaan zit 10 mg dopamine. Dopamine is een stofje in je hersenen dat ervoor zorgt dat invloed heeft op geluk, genot, blijdschap en welzijn. Met gezonde voeding zit je beter in vel, ervaar je minder stress. Cortisol, is een stresshormoon. Voeding met vitamine C, omega 3 en magnesium zorgen ervoor dat je minder stress ervaart.

Productiever

Doordat je minder stress ervaart en meer energie hebt, ben je productiever in je dagelijks leven. Je houdt de werkdagen gemakkelijker vol. Ook zul je merken dat je meer energie hebt ‘s avonds al je vrij bent van werk. Sporten en een film kijken zul je gemakkelijker volhouden als je gezond eet. Als je productiever bent gedurende de dag, zul je gemakkelijker in slaap komen.

Je valt makkelijker af

Als je gezonder gaat eten, dan zul je merken dat je strakker in je vel gaat zitten. Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je minder eet, dan dat je nodig hebt. Eet je dus gezond, maar wel te veel, dan val je niet af. Je leeft weliswaar gezonder en energieker dan iemand die hetzelfde aantal calorieën haalt, maar je zult niet gewicht verliezen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende apps om je calorie-inname te berekenen.

Dit bericht is geplaatst in Wellness. Bookmark de permalink.