Waarom het eind van het jaar dé tijd is om te solliciteren!

Ben jij op zoek naar een (bij)baan of stage, maar vind jij het niet ideaal om de laatste maanden van dit jaar nog te solliciteren? Think again! Dit is dan juist dé periode om op zoek te gaan. Iedereen denkt hetzelfde door niet te gaan solliciteren en een pauze te nemen. Door nu wél te gaan solliciteren, heb jij een ontzettend concurrentievoordeel!   

Drukte eind van het jaar

Aan het eind van het jaar is het altijd druk op kantoor. De laatste (vooral financiële) werkzaamheden moeten nog worden afgerond. Dit omdat er daar eerder in het jaar geen tijd voor was en naar het einde van het jaar is uitgeschoven. De deadline is het einde van het jaar, waardoor het noodzaak is dit af te krijgen. Vaak zijn bedrijven hierdoor op zoek naar extra mensen om deze klussen nog af te kunnen ronden. De financiële en administratieve klussen zijn niet het enige wat nog moet worden afgerond. Sectoren zoals post- en pakketbedrijven, horeca en retailers hebben het in deze periode ook altijd extra druk. Daarnaast nemen veel vaste medewerkers vrij rond de laatste paar maanden van het jaar. Om deze leegte op te kunnen vangen wordt er extra personeel gevraagd of personeel bij een uitzendbureau ingehuurd.

Een nieuwe start

De meeste bedrijven willen het nieuwe jaar beginnen met een frisse en nieuwe start. Aan het eind van het jaar worden er dan ook alvast plannen voor het nieuwe jaar gemaakt. Zo wordt er dan ook vaak besloten om nieuw personeel aan te nemen om deze plannen vorm te geven. Als jij solliciteert in de laatste maanden van het jaar, kun jij het nieuwe jaar met een frisse start bij een nieuw bedrijf beginnen. Terwijl de rest dan nog net gaat beginnen met solliciteren en een streepje achterliggen.  

Extra tips voor een baankans

Deze laatste maanden zijn drukke maanden, waardoor je niet altijd tijd hebt om te solliciteren. Maak hier juist tijd voor, zo laat je aan (potentiële) bedrijven zien dat je serieus en flexibel bent. Daarnaast zijn recruiters ook druk aan het einde van het jaar (of nemen vrije dagen op), waardoor de afspraak wellicht helemaal afgezegd wordt en er geen tijd meer voor is. Onthoudt dat het langer kan duren voordat je antwoord krijgt gezien de drukte. Maar je kunt wel altijd een mailtje nasturen om te vragen of jouw sollicitatie goed is aangekomen. Houd Social Media in de gaten voor leuke en interessante vacatures. Zo kun je ook eventuele netwerkevents bij jou in de buurt opspeuren. 

Dit bericht is geplaatst in Vacature. Bookmark de permalink.