Waarom het zo belangrijk is je personeel te certificeren?

Iedereen is het er wel over eens. Je kan nog zo veel mooie spullen, programma’s, apparatuur voor je bedrijf aanschaffen, je personeel vertegenwoordigt altijd de meeste waarde. Dat zijn uiteindelijk de mensen die gezicht aan je zaak geven, die de werkzaamheden uitvoeren en die met nieuwe creatieve ideeën komen om je bedrijf nog meer te laten groeien. Het is daarom van levensbelang goed voor je personeel te zorgen, op alle mogelijke gebieden. Maar in dit artikel wil ik dieper ingaan op het belang van het certificeren van je personeel en wat dat voor je bedrijf kan opleveren.

Wat levert dit je op als bedrijf?

Stel, je hebt een bouwbedrijf. Dan wil je op de eerste plaats dat je personeel veilig en zorgvuldig werkt. Het is daarom aan te raden iedereen in ieder geval een VCA certificaat te laten halen. Je kan dit als een goede investering zien, want het is wetenschappelijk bewezen dat werknemers met een VCA certificaat tot wel 85% (!) minder ongelukken veroorzaken en gemiddeld 23 dagen per jaar meer inzetbaar zijn, omdat ze dus minder vaak arbeidsongeschikt thuis zitten. Alsof dat nog niet genoeg is, werken werknemers met een certificaat ook nog eens een stuk efficiënter omdat ze de juiste procedures volgen.

Wat voor certificaten zijn er nog meer?

Naast het standaard VCA certificaat zijn er natuurlijk nog meer cursussen en certificaten die bijdragen aan jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een hoogwerker opleiding, bvl opleiding, heftruckcertificaat en de wat meer algemene bedrijfshulpverlening cursus. Dit zijn allemaal opleidingen die bijdragen aan het vergroten van de kennis en veiligheid binnen je bedrijf.

Wat vindt het personeel ervan?

Het moet eerlijk gezegd, niet elke werknemer staat te trappelen om weer de schoolbanken in te moeten. Maar het is wel zo dat personeel dat opleidingen aangeboden krijgt vanuit het bedrijf, gelukkiger is bij je bedrijf. Ze zijn productiever, efficiënter en blijven gemiddeld genomen maar liefst 3 jaar langer dan gemiddeld bij hetzelfde bedrijf werken. Meer dan genoeg redenen dus om al deze opleidingen voor je personeel te overwegen!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.