Tips

Waarom je kind naar de opvang brengen?

Voordat je überhaupt al bent bevallen van jullie kindje moet je tegenwoordig al nadenken over de opvang. De wachttijden voor een kinderopvang of gastouder worden steeds langer. Maar waarom is een kinderopvang zo populair? Wij vertellen het je graag in deze blog.

Ontwikkeling kind

Als we naar de ontwikkeling van het kind kijken, zien we dat een kinderopvang of gastouder hierin een grote rol speelt. Kinderopvang stimuleert de ontwikkeling van jouw kind, wat vooral plaatsvindt tussen de 0 en 2 jaar. Jouw kindje zal leren omgaan met andere kinderen en leren delen en spelen. Daarnaast zal het ook moeten leren loslaten, aangezien jullie haar/hem in de ochtend daar ‘alleen’ achterlaten. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van kinderopvang in Enschede, Haaksbergen of bijvoorbeeld Nijverdal? Kijk dan eens op de website www.columbusjunior.nl

Carrière maken

De ontwikkeling van jouw kind staat waarschijnlijk op plek 1, maar ook zelf wil jij je blijven ontwikkelen en het liefst carriere maken. Bij veel bedrijven zal je merken dat ze toch nog wat ouderwets zijn en sturen op een 36-40 urige werkweek. Wil jij een dag minder gaan werken? Dan is de kans ook aanwezig dat jouw leidinggevende voor jouw collega kiest als er kans is op promotie. 

Opa en oma

We ze zien tegenwoordig steeds vaker dat kinderen naar opa en oma worden gebracht. Een lastig onderwerp. Vaak vinden opa en oma dit prima, maar een vaste oppasdag wordt ook een verplichting. Daarnaast krijgen opa en oma een andere taak. Ze moeten ook streng zijn tegen jouw kind(eren) en waarschijnlijk nemen ze soms beslissingen waar jij het niet mee eens bent.