Medisch

Waarom moet je een afspraak maken bij de chiropractor?

Chiropractie en vooral het beroep begint steeds populairder te worden in zowel Nederland als de hele wereld. De populariteit begint voornamelijk toe te nemen omdat steeds meer mensen bewuster en gezonder willen leven. Ook voor mensen die een niet al te fanatieke levensstijl hebben, raadplegen een chiropractor voor diverse klachten. De meest voorkomende klachten worden in dit artikel besproken.

Chiropractie voor hoofdpijn

Iedereen heeft wel last van hoofdpijn, dat is normaal. Echter, een langdurende hoofdpijn kan vervelend en storend zijn. Dit komt omdat er diverse varianten van hoofdpijn zijn. Denk hierbij aan spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en hoofdpijn als gevolg van whiplash.

Een chiropractor kan deze pijn behandelen. Er wordt voorafgaand grondig onderzoek gedaan inclusief vragenlijst en body check. Op basis hiervan wordt chiropractie hoofdpijn toegepast en hierdoor zal de pijn verminderen. Naast de behandeling van de gewrichten geeft de chiropractor ook tips en adviezen met betrekking tot slapen.

Chiropractie bij hernia

chiropractie hernia behandelingen hebben als doel om het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat goed te laten functioneren. De symptomen van een hernia zijn uiteenlopend. Vaak uit het zich door een plaatselijke pijn die kan uitstralen naar andere plekken, zoals de benen.

Met een behandeling bij de chiropractor kunnen grote rugoperaties worden voorkomen. Dat is natuurlijk bij kleine gevallen sprake. Hoe eerder je een behandeling start des te beter dit voor je lichaam zal zijn. Als je te lang wacht, dan kan het probleem zich ontwikkelen waardoor het behandelen moeilijker zal worden.