Veiligheid

Waarom ook jij een VPN moet hebben!

Tegenwoordig doen we alles met internet. Bankieren, winkelen, chatten; je kunt het zo gek niet bedenken. Internet biedt tal van voordelen, maar natuurlijk zitten er ook negatievere kanten aan. Zo is internetveiligheid altijd een hot topic, omdat kwaadwillenden op ‘n één of andere manier bij je gegevens proberen te komen. Dit wil je natuurlijk. Als je een VPN gebruikt, kun je dit gevaar minderen. Daarnaast biedt een VPN nog veel meer voordelen die jouw internetervaring veel beter maken. Ben je benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan gauw verder!

Geografische blokkades omzeilen

Sommige websites of bedrijven bieden alleen bepaalde diensten aan in bepaalde landen. Een bekend voorbeeld is Netflix, die in ieder land een andere content hebben voor hun gebruikers. Met een VPN kun je dit omzeilen. Hierdoor kun je dus, ook al valt jouw IP niet binnen het beoogde gebied van het bedrijf, alsnog de gewilde content zien en bekijken. Daarnaast is een VPN ook handig als je bijvoorbeeld in landen bent waar persvrijheid niet heel hoog in het vaandel staat. De overheid heeft dan de mogelijkheid om sommige websites en social media kanalen te blokkeren. Met een VPN kun je dit vermijden en kun je alsnog de websites bezoeken.

Niet traceerbaar

Dit klinkt een beetje geheimzinnig, maar met een VPN ben je niet vindbaar op het internet. Je gegevens worden namelijk versleuteld en er wordt ook geen logboek bijgehouden van jouw activiteiten op het internet. Het is dus erg lastig voor iemand om te achterhalen wie jij bent en wat je hebt gedaan online. VPN-bedrijven hoeven daarnaast geen toegang te verlenen om deze informatie alsnog te delen.

Veiliger internetten

Ben je wel eens bang dat hackers jouw gegevens kunnen inzien? Dan is een VPN een goede oplossing. Hiermee worden namelijk alle gegevens die je uitwisselt via een versleutelde verbinding verstuurd van jouw apparaat naar een VPN-server. Hierdoor zijn jouw gegevens veel veiliger en kunnen hackers er niks meedoen. Het is daarnaast sowieso nooit handig om op een openbaar netwerk te gaan, aangezien hackers heel gemakkelijk in jouw apparaat kunnen komen. Als je een VPN hebt, ben je hier nog eens extra tegen beschermd.

Een VPN biedt dus veel voordelen. Er bestaan veel verschillende bedrijven die deze services aanbieden, een voorbeeld is NordVPN. Een NordVPN review lees je hier!