Tips

Waarom zou je een eigen webwinkel starten?

Heb jij facebook, Instagram of snapchat? Dan zal je de afgelopen maanden vast een filmpje hebben gezien van een persoon die jouw ‘vrijheid’ wilt aanbieden. Passief inkomen. Dropshipping. Het is helemaal hot deze dagen. Is dropshipping iets voor jou? Of waarom zou je een eigen webwinkel starten. Wij vertellen graag waarom het leuk is en waar je op moet letten. 

Passief inkomen

Begin jij met een webshop? Verwacht dan niet dat jij volgend jaar lachend afscheid neemt van je huidige werk. Het kan natuurlijk heel hard lopen, maar zorg er eerst voor dat je alle processen goed stroomlijnt. Waarom beginnen mensen met een eigen webshop? Voornamelijk om naast hun huidige inkomen passief inkomen te genereren. Want zeg nou zelf, hoe lekker is het als jij iedere maand €500,- euro extra inkomen zou hebben? Dat scheelt toch een hele hoop.

Is het dan zo makkelijk?

Het antwoord hierop is eigenlijk ja en nee. Ja, het is makkelijk om een webwinkel te beginnen. Nee, het is niet makkelijk om succesvol te zijn. Je hebt doorzettingsvermogen nodig, in het begin veel vrije tijd en kennis van zaken. Wat worden de producten? Haal jij producten uit Zwitserland? Hoe regel je dan het transport van en naar Zwitserland? Of hoe zorg jij ervoor dat jouw producten vanuit Nederland op transport naar Estland gaan? Je kunt een transportbedrijf als TGN Fritom inschakelen. Lees er hier meer over. Wil je gaan dropshippen? Dan regelt het bedrijf vaak ook de verzending van producten. Lees je goed in is ons advies!