Waarom zuivert Nederland water?

Het is essentieel dat water gezuiverd wordt, voordat we het consumeren. Waar het water in andere landen van de bron al schoon is, is dit in Nederland absoluut niet het geval. Voor onze gezondheid zijn wij in Nederland genoodzaakt om water van alle bronnen te zuiveren. Water laten zuiveren? Bekijk eens de website van Wazutec.

Grondwater

In Nederland halen wij 60% van ons drinkwater uit grondwater en 40% uit oppervlaktewater. Door het vuil uit de lucht maar ook door de mens is puur grondwater onwijs verontreinigd. Het oppervlaktewater wordt vervuild door onder andere geneesmiddelen, cosmetica en insecticiden. Ons grondwater wordt onder andere vervuild door olie, vetten en plastics. 

Dichtbevolkt

Nederland is dichtbevolkt en dit merken we ook aan het vervuilde water. Naast dat er meerdere mensen invloed hebben op de vervuiling van water, merken we op dat er steeds meer invloedrijke bebouwing komt op het oppervlaktewater. Er wordt bijvoorbeeld meer industrie gebouwd, wat weer leidt tot vervuiling van het water. 

Meer chemische stoffen

Nederland heeft te kampen met meer chemische stoffen, zoals nieuwe stoffen in medicijnen of chloor. Ook draagt het gebruik van landbouwgiffen bij aan de vervuiling van het water.

Het beste drinkwater

Het beste drinkwater om te drinken is natuurlijk zuiver drinkwater van de bron. Dit wordt veelal gezien bij water uit gebergte, waarbij de natuur zelf het water al filtert. Doordat wij die bronnen in Nederland niet hebben, maken we gebruik van professionele waterzuiveringsinstallaties. Deze installaties zorgen ervoor dat er schoon drinkwater beschikbaar is, dat ook nog eens goed is voor je gezondheid.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.